Web Analytics

Magiunul de Topoloveni – 10 ani de la certificarea ca reţetă tradiţională

de | 11.04.2019 12:57 | Economie

„Sărbătorim un deceniu al unei rețete unice, autentice și tradiționale certificate de MADR în anul 2009, ca Denumire Protejată și înregistrată la OSIM – acum 10 ani. Această instituție pare că a uitat acest eveniment, primul din istoria României, dar uitarea este scrisă în legile omenești, deși nu ar trebuie să fie și în cele instituționale. Doi ani mai târziu, în data de 8 aprilie 2011, am primit certificarea ca Indicație Geografică Protejată în Uniunea Europeană, pentru prima dată oferită unui producător român din industria alimentară românească. Cinci ani am fost singurii producători români cu o recunoaștere a calității la acest înalt nivel”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Sonimpex, producătorul magiunului de Topoloveni.
„Suntem foarte mândri că însuși Majestatea Sa Regele Mihai I al României ne-a acordat Calitatea de Furnizor al Casei Regale a României. Foarte important este Codul NATO pentru Magiunul Topoloveni, obținut la patru ani de la aderarea României la NATO”, se mai subliniază în același comunicat.
Trebuie menționat și faptul că magiunul de Topoloveni a primit două Stele Michelin, din maximum trei, la Institutul Internațional de Gust și Calitate de la Bruxelles. Tot pe plan internațional magiunul produs de Sonimpex este promovat în Elveția, Rusia, Norvegia, Orientul Mijlociu și America cu fonduri europene și coparticipare financiară din partea companiei. Acest efort financiar a avut ca rezultate promovarea și protejarea acestuia și în zone mai îndepărtate precum Canada (anul 2018), Japonia (februarie 2019), Singapore (martie 2019).
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii