Jurnalul de Arges
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Politica si Administratie
  • Dezvaluiri
  • Economie
  • Opinii
  • Cultura
  • Sport
  • PRINT
    • Culise
    • Jurnalul Universitar
    • Omul saptamanii
    • Blitz
    • Caricaturi
    • Arhiva PDF
No Result
View All Result
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Politica si Administratie
  • Dezvaluiri
  • Economie
  • Opinii
  • Cultura
  • Sport
  • PRINT
    • Culise
    • Jurnalul Universitar
    • Omul saptamanii
    • Blitz
    • Caricaturi
    • Arhiva PDF
No Result
View All Result
Jurnalul de Arges

Ultimele știri

CJSU Argeș a prelungit restricțiile în tot județul, pentru încă 14 zile 1

CJSU Argeș a prelungit restricțiile în tot județul, pentru încă 14 zile

52 de minute ago
Anunț de presă privind finalizarea proiectului ,,Diversificarea și extinderea serviciilor medicale ale clinicii NATISAN’’ 2

Anunț de presă privind finalizarea proiectului ,,Diversificarea și extinderea serviciilor medicale ale clinicii NATISAN’’

2 ore ago
Bărbat lovit mortal de tren, în Pitești 3

Bărbat lovit mortal de tren, în Pitești

5 ore ago
masca de protectie anticovid

Covid-19. Județul Arges – in scenariul verde, rata de infectare scade continuu

6 ore ago

Categorii

  • Actualitate
  • Bani europeni
  • Blitz
  • Caricaturi
  • Culise
  • Cultura
  • Dezvaluiri
  • Economie
  • Home
  • Jurnalul Universitar
  • Omul saptamanii
  • Opinii
  • Politica si Administratie
  • Sport
  • Turism

Magiunul de Topoloveni are un concurent în Povila de Bârgău

12 magiun
byJurnal de Arges
4 ani ago
in Economie

12 magiunMagiunul de prune de Topoloveni, mândria argeşenilor, produsul care stă pe masa familiei regale, pare a avea, mai nou, și un concurent serios pe piața de profil. Acesta este Povila de Bârgău, produs despre care se spune că este preferat în Ardeal fiind făcut din miezul renumitelor prune cărnoase din Bârgău. Povila de Bârgău este înregistrat în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale.

Povila de Bârgău este tot magiun de prune, produs pe Valea Bârgăului din Bistriţa-Năsăud, după o reţetă veche, fără zahăr sau conservanţi şi numai din prunele bistriţene, unul dintre cele mai apreciate soiuri de prune, din cauza miezului foarte cărnos, aromat şi extrem de dulce. Un alt secret al Povilei de Bârgău este că magiunul de prune se fierbe, mai bine de 24 de ore, în cazane de cupru, până când se întăreşte şi, după ce se răceşte nu curge. Deşi nu are conservanţi şi nici îndulcitori acest magiun de prune are o perioadă de valabilitate de doi ani de zile.

Bibiana Stanciulov: „E loc pe piață pentru orice concurență loială”

Referitor la acest produs concurent pentru Magiunul de Topoloveni, Bibiana Stanciulov, directorul general al Sonimpex Topoloveni, a declarat pentru Jurnalul de Argeș: „Dacă sunt concurenți loiali sunt bineveniți pe piață. Cu cât mai mulți producători corecți și loiali, cu atât mai bine. Ceea ce vreau eu să spun este că acolo la Topoloveni, noi facem medicament. Nu știu ce fac cei din Bistrița, denumirea aceea este una poloneză din câte știu eu, dar dacă nu fac acel produs la temperatură controlată și în cazane cu pereți dubli înseamnă că nu este magiun, este doar un gem. Un gem care, da, poate fi bun la gust și poate fi mai ieftin dacă se face cu alte procedee. E adevărat că unora dintre noi ne place acel gust de afumat al unui gem sau magiun, dar acest gust afumat este cancer pe pâine. În fine, repet, e loc pe piață pentru toată lumea atâta vreme cât concurența este una loială. Eu nu am nimic cu producătorii loiali și corecți, chiar îi încurajez, eu cu ceilalți am ceva de împărțit”.

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required


Tags: bibiana stanciuloveditia tiparitamagiun topolovenipovila de bargau

Related Posts

Anunț de presă privind finalizarea proiectului ,,Diversificarea și extinderea serviciilor medicale ale clinicii NATISAN’’ 4
Actualitate

Anunț de presă privind finalizarea proiectului ,,Diversificarea și extinderea serviciilor medicale ale clinicii NATISAN’’

20/01/2021 - 18:11
AMR_GUVERNUL ROMANIEI
Actualitate

Întâlnirea Asociatiei Municipiilor din România (AMR) cu Guvernul Cîțu

20/01/2021 - 09:56
emil-boc-primar Cluj
Actualitate

Bugetul de stat va acoperi banii pentru bursele școlare. Boc: „Ne-a asigurat primul ministru de acest lucru”

19/01/2021 - 18:19
Granturi pentru capital de lucru acordate catre SC Mariris Cor SRL 5
Actualitate

Granturi pentru capital de lucru acordate catre SC Mariris Cor SRL

19/01/2021 - 13:48

Comments 1

  1. Darie Doina says:
    4 ani ago

    Pentru toata mass media si cei interesati, e bine sa se stie ca in Ardeal daca ai spus magiun, ai spus prune fierte tare fara zahar. Prune, nu alte fructe. Produsul obtinut din pune fierte cu zahar se numeste gem sau dulceata, in functie de procedeul de obtinere si cantitatea de zahar. Chiar daca in unele parti se numeste silvoita, povila, mñere de prune sau alte denumiri, in functie de zona, tot ardeleanu stie ce e acela magiun. Mass media face varza din produsele noastre traditionale. Va rog sa va interesati si veti vedea ca am dreptate. Concurenta nu poate sa fie intre Magiunul de Topoloveni si Povila de Bargau, pentru ca au areale geografice diferite, unul este indicatie geografica protejata, adica protectie la nivel european si celalalt este produs traditional recunoscut la nivel national. Ma deranjeaza dorinta asta de a invrajbi producatori autohtoni. Toti au loc sub soare, daca sunt corecti. Este foarte bine sa fie promovate produsele locale.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Politica de confidentialitate.


  • OPINIE Vaccinarea ar trebui întreruptă, măcar la vârstnici, până la clarificarea cauzei deceselor la vaccinaţii din Norvegia
  • Informarea şi dezinformarea asupra vaccinării anti-Covid. Strategii de apărare împotriva manipulărilor
  • Certificatul de strănut
  • Biden preia conducerea unei Americi în criză
  • Se mai poate renunţa controlat la aşteptările iraţionale alimentate de băncile centrale?
  • FORUMUL ECONOMIC MONDIAL: "Costul imediat - uman şi economic - al pandemiei este major"
  • DUPĂ CE OFERTA DE ANUL TRECUT S-A ÎNCHIS ANTICIPAT Acţionarii iHunt au aprobat emiterea de noi obligaţiuni, în valoare maximă de şapte milioane lei
  • OPINII Dobânda BNR scade, marjele băncilor tot mari sunt
  • AUSTRALIAN OPEN Carantina "pe bani", motiv de ceartă între sportivi şi oficiali

Next Post
13 judo

LPS Piteşti a obţinut 15 medalii la Cupa Râmnicului la judo

  • Contact
  • Confidențialitate
  • Cookies

Redacție

  • Redactor șef: Gabriel Grigore;
  • Manager: Cristian Vasile;
  • Director economic: Claudia Sima;
  • Secretar general de redacţie: Alina Crângeanu;
  • Senior editor: prof. dr. Cornel Carp, avocat Maria Cristina Leţu, doctor în Drept;
  • Redacţia: Marius Ionel, Cornel Drăghici, Cătălin Ion Butoiu, Mari Tudor, Izabela Moiceanu, Marian Staicu, Cristina Simion;
  • Corectură: Corina Grigore;
  • Grafică: Bogdan Pintilie;
  • DTP și procesare imagine: Cristian Radu.

Contact:

  • e-mail: jurnaldearges@gmail.com
  • Tel: 0248.221774
  • Fax Contabilitate: 0248.223271

 

TRAFIC

© 2020 Jurnal de Argeș - partener în rețeaua PressHub.

No Result
View All Result
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Politica si Administratie
  • Dezvaluiri
  • Economie
  • Opinii
  • Cultura
  • Sport
  • PRINT
    • Culise
    • Jurnalul Universitar
    • Omul saptamanii
    • Blitz
    • Caricaturi
    • Arhiva PDF

© 2020 Jurnal de Argeș - partener în rețeaua PressHub.