Web Analytics
scris joi, 19.01.2023

Machetă ARO produsă în România

Anul acesta se împlinesc două decenii de la privatizarea uzinei ARO, cu consecințele știute. Un răstimp care a mai estompat nostalgia, dar o perioadă în care s-a amplificat pasiunea multora față de Zimbrul Carpaților. A apărut un Muzeu al Automobilului chiar la Câmpulung, evidențiind cu precădere mașinile fabricate sub dealul Măgurii, iar ARO și M461 se regăsesc și acum în diverse colțuri ale lumii. Există și încercări de realizare a unor modele bazate pe fostul autovehicul românesc, iar mai nou sunt realizate și machete ale mașinii de teren.

Machetă ARO produsă în România

În Mărgineni, Bacău, există un producător de astfel de machete. Anul trecut a scos pe piață primul model, reproducerea unui ARO 244 Diesel în varianta de producție din anul 1989. Reproducerea s-a făcut la scara 1:18, în doar o mie de bucăți, prețul unei machete fiind de 470 de lei. Iar intenția este de a continua fabricarea machetelor ARO.
C.I.B.

Citește și Fiscul argeşean a făcut recurs în procesul de faliment al lui ARO Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...