Luminile de Crăciun din Pitești se aprind mai devreme decât anul trecut

de | 19.11.2019 16:25 | Actualitate

Primăria Pitești se pregătește pentru sărbătorile de iarnă. În centru, echipamentele au fost montate și se lucrează la împodobirea bradului de Crăciun. A fost amplasată, în Piața Primăriei, o cupolă cu 95 de mii de luminițe, iar tunelul de pe strada Victoriei va fi luminat de 70 de mii de beculețe. Oficial, luminile ornamentale de sărbători vor fi aprinse miercuri, 27 noiembrie.

Primăria a transmis că în toate cartierele vor fi instalații. 

Instalațiile transversale din bulevardele Nicolae Bălcescu, Petrochimiștilor și Calea București au nu mai puțin de 100 de mii de puncte luminoase, iar plasele mici desfășurate au 40 de mii de beculețe. În intersecții și în cartiere sunt amplasate 148 de mii de beculețe, iar arcadele din str. Exercițiu și Calea Craiovei conțin 40 de mii de lumini. În zona centrală sunt desfășurate șiruri luminoase cu lungime de 28 de km, iar în restul Piteștiului încă 130 de km. Plasele mici desfășurate în diferite zone au, de asemenea, un număr impresionant de 55 de mii de beculețe, transmite Biroul de Presă al Primăriei Pitești.

Din luna decembrie, în Piața Primăriei, va fi organizat și târgul specific acestei perioade, iar în zona Bowling-Ștrand va fi amplasat Orășelul Copiilor. 

 

Bradul de Crăciun a fost adus tocmai de la Ocolul Silvic Domnești și a fost pus pe poziții lângă fântâna muzicală. Bradul are nu mai puțin de 22 de metri înălțime. Tot de la Ocolul Silvic Domnești, au fost aduse și câteva camioane cu cetină de brad pentru împodobirea Piteștiului de sărbători.

De asemenea, se lucrează la montarea patinoarului din Trivale, amplasat lângă Grotă și care va avea o suprafață de 450 mp. Acesta va funcționa, zilnic, între orele 11.00 – 20.00. Se estimează că patinoarul va deveni funcțional la începutul lunii decembrie, în funcție și de temperaturile externe.

Tarifele percepute vor fi următoarele:
• Intrarea pe gheață: 5 lei/ oră persoană
• Inchiriere patine: 10 lei/ oră persoană
• Durata unei sesiuni de patinaj – o oră
• Durata refacere gheață – 30 minute.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii