Web Analytics

Ludovic Orban şi europarlamentarii PNL au sărbătorit Ziua Libertăţii Presei la Piteşti

de | 9.05.2019 13:25 | Politica si Administratie

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, liberalii din Argeș au organizat o dezbatere pe tema “Presa în zilele noastre”. Evenimentul a avut loc la Centrul de Afaceri Forum și la el au participat președintele partidului, Ludovic Orban, europarlamentarul Sigfried Mureșan, vicepreședintele PNL la nivel național, Vlad Nistor, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica, precum și alți lideri liberali argeșeni.

Ludovic Orban: „Libertatea presei este într-un pericol uriaș în România”

Evident, împreună cu “sărbătoriții” din presa argeșeană și un grup de studenți de la Universitatea Pitești. După o zi grea de campanie, cu deplasări la Nămăiești, Câmpulung și Mărăcineni, Ludovic Orban și stafful său au vrut să afle care sunt problemele presei și de ce ar avea nevoie pentru o funcționare decentă și normală. La final, liberalii au adus un foarte frumos tort tematic, evident, galben. Orban le-a mărturisit celor prezenți că a lucrat în trecut la un cotidian de partid – Viitorul Românesc. „După părerea mea, libertatea presei este într-un pericol uriaș în România. Din cauza faptului că sistemele de finanțare sunt de asemenea natură încât determină încălcarea libertății jurnalistului”. Independența presei în funcție de sursele de finanțare, dacă banii provin din publicitatea politică sau din cea comercială, comportamentul omului politic, respectul față de această profesie… au fost doar câteva din temele abordate. „Cu cât e societatea mai dezvoltată, cu atât este media mai puternică, pentru că are mai multe resurse și un public mai educat”. “Nu cred în publicitatea politică”. ”Credem că media trebuie să fie cu adevărat liberă să își împlinească menirea în societate, să semnaleze orice derapaj”, au fost câteva din declarațiile de intenție ale lui Ludovic Orban.

Siegfried Mureșan despre strategia UE în combaterea fake news

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a vorbit despre intenția UE de a acorda fonduri europene pentru prevenirea propagandei, a dezinformării și a știrilor false „pentru că Uniunea Europeană înțelege că aceasta este o problemă, că Uniunea Europeană are dușmani, dar și în exterior, mai ales în exterior, oameni care spun lucruri incorecte, lucruri false, despre lumea în care trăim, despre sistemele noastre democratice, despre instituții, despre instituțiile Uniunii Europene și de aceea Uniunea Europeană a decis să combată acest fenomen și anul trecut am alocat pentru prima dată fonduri europene.
Uniunea Europeană știe acum, după un an de zile de când a început acest proiect, cum apar știrile false, care sunt conturile de Twitter care dau mesaje venite dinspre Federația Rusă celor care au vrut Brexit-ul sau celor care au încercat destabilizarea Spaniei, prin proclamarea independenței Cataloniei. Deci știm deja mult mai exact cum se propagă știrile false și, cu ajutorul dumneavoastră, trebuie să echipăm cetățenii cu informații, pentru ca aceștia să știe exact de unde vin știrile false și care sunt știrile corecte făcute de presa independentă”. De asemenea, europarlamentarul PNL a vorbit despre proiectul Erasmus pentru jurnaliști care prevede fonduri de 1,2 milioane de euro. „Noi, europarlamentarii PNL, ne vom bate pentru aceste fonduri europene pentru massa-media”, a spus Siegfried Mureșan.
Cristina Simion

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii