Web Analytics

Președintele PNL, Ludovic Orban: „Bugetul pe 2021 este unul al investiţiilor şi al dezvoltării, nu al austerității”

de | 3.03.2021 08:42 | Actualitate, Politica si Administratie

Preşedintele PNL a salutat, marți seara, adoptarea bugetului de stat în forma propusă de coaliția de guvernare.

”Parlamentul României, cu nouă majoritate de dreapta, a dat votul, astăzi, după două zile de dezbateri, pe legea bugetului de stat şi pe legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021. Principalul obiectiv al legii bugetului, asumat de coaliţia PNL, USR-PLUS şi UDMR este relansarea economică, care să se bazeze pe o creştere a investiţiilor, a absorbţiei fondurilor europene, şi pe o adoptare cât mai rapidă a Planului Naţional de Relansare şi Rezilientă”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA PITEȘTI: Containerele îngropate din cartierul Războieni pot fi FOLOSITE!

Potrivit acestuia, în 2020, executivul pe care l-a condus ”a gestionat o criză economică generată de pandemie, care s-a manifestat la nivel global”.

”Cu toate acestea, într-o perioadă grea, am reuşit să majorăm pensiile şi alocaţiile, am susţinut angajaţii afectaţi de închiderea activitătilor economice si am asigurat susţinere pentru companii. Bugetul de anul acesta a fost construit ţinând cont de rigorile care sunt impuse de Tratatul UE şi de faptul că există declansată procedura de deficit excesiv şi că atare noi trebuie să respectăm toate ţintele de deficit care au fost negociate cu partenerii noştri din UE. În ciuda discursurilor populiste, bugetul pe 2021 este unul al investiţiilor şi al dezvoltării, nu unul al austeritătii”, a mai scris Ludovic Orban.

“Anul 2021 trebuie să fie anul care să pună bazele relansării economice, a refacerii graduale a echilibrelor bugetare şi să permită creşterea calitătii serviciilor furnizate către cetătenii români şi creşterea pe bază realistă a veniturilor românilor”, consideră șeful PNL.

”Felicit coaliţia de guvernare şi majoritatea parlamentară PNL, USR-PLUS, UDMR pentru implicare şi pentru lucrul intens, în realizarea unui buget responsabil, precum şi colaborarea dintre Parlament şi Guvern, pentru adoptarea acestei legi fundamentale pentru evoluţia ţării noastre. Continuăm, impreună, planul de reforme şi dezvoltare început în 2020”, a mai scris Ludovic Orban, actual preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii