Web Analytics

Ludovic Orban şi PNL Argeş au umplut centrul Piteştiului de baloane şi lalele galbene

de | 18.04.2019 13:48 | Politica si Administratie

# Şeful liberalilor, primit cu simpatie la Simfonia Lalelelor

Ludovic Orban, președintele PNL, fost prezent la deschiderea Simfoniei Lalelelor. Prezența lui la Pitești a reprezentat o oportunitate de a intra în dialog cu cât mai mulți cetățeni. După defilarea carelor alegorice și inaugurarea expoziției florale de la Casa Cărții, Orban a participat la o conferință de presă. După întâlnirea cu mass-media, alături de președintele de la Argeș, Adrian Miuțescu, și de câțiva dintre candidații la alegerile din 26 mai, Ludovic Orban a luat-o la pas pe Strada Mare din Pitești, unde a împărțit lalele și baloane galbene și a fost întâmpinat cu simpatie de către piteșteni. Liberalii argeșeni au profitat de ocazie pentru a le transmite celor care le-au ieșit cale de ce trebuie să participe la alegerile europarlamentare și la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis.

„Astăzi, singura forță politică din România care este respectată, apreciată, susținută la nivel european, este Partidul Național Liberal”

„Am răspuns cu mare bucurie invitației colegilor mei de a participa la Simfonia Lalelelor, cea mai cunoscută sărbătoare, un brand al Piteștiului. Cu această ocazie am dorit să purtăm un dialog cu cât mai mulți piteșteni, să le explicăm că data de 26 mai va fi o dată extrem de importantă pentru România, pentru că în 26 mai vor putea să își exprime voința atât la alegerile pentru Parlamentul european, cât și la referendumul organizat de președintele Klaus Iohannis. În ceea ce privește alegerile europene, mai mult de jumătate din legile care ne afectează viața sunt decise la nivel european în mecanismul de codecizie dintre Parlamentul European și Consiliul European. Pentru ca reglementările și deciziile care se adoptă la nivel european să poată să prevadă avantaje și beneficii pentru cetățenii noștri, România trebuie reprezentată de oameni credibili, de oameni respectați, de oameni care sunt competenți în domeniile în care își desfășoară activitatea la nivelul Parlamentului European, de oameni care să poată negocia în numele României și să influențeze deciziile, astfel încât acestea să fie în favoarea României, să aducă beneficii României. Astăzi, singura forță din România care este respectată, apreciată, susținută la nivel european este Partidul Național Liberal. Celelalte partide din România sunt în situația de îngheț, cum spunea liderul PES. Adică sunt paria, sunt ca și ciumați pentru partenerii lor europeni. Vedeți foarte clar că atât PSD, cât și ALDE sunt aproape dați afară din familiile lor politice și, practic, se poate spune că nu sunt în Europa. Pentru ca România să poată să fie tratată ca un partener egal, pentru ca România să stea la masa tratativelor, pentru ca România să fie respectată, pentru ca România să poată să participe la deciziile la nivel european, este foarte important ca Partidul Național Liberal să fie foarte bine reprezentat în urma votului din 26 mai”, a spus Ludovic Orban.

Orban crede că PNL Argeș va obține un scor neașteptat de bun

Tot Ludovic Orban a mai subliniat că „este vital pentru România ca cetățenii să decidă că nu mai acceptă agresiunea sistematică împotriva independenței Justiției, împotriva drepturilor și libertăților cetățenilor declanșată de coaliția majoritară. Trebuie să arătăm clar că românii au toleranță zero față de corupție și că își doresc ca toți aceia care și-au folosit puterea dobândită pentru se îmbogăți, pentru a devaliza avutul public, pentru a fura din taxele și impozitele de la cetățeni să plătească și că nimeni nu poate să îi ierte pentru furăciunile pe care le-au făcut. De asemenea, în cadrul acestui referendum cetățenii sunt chemați să decidă că nu mai acceptă agresiunea sistematică prin ordonanță de urgență împotriva sistemului de justiție și aceasta este a doua temă a referendumului prin care președintele Iohannis le propune românilor să interzică adoptarea de ordonanțe de urgență în domeniul pedepselor, organizării judecătorilor. Îi chemăm pe toți românii să folosească această ocazie pentru a spune clar «Da» acestor propuneri, pentru a arăta clar celor care astăzi și-au bătut joc de România și de români că nu mai tolerează la nesfârșit acest comportament în care liderii PSD și ALDE își folosesc puterea, dar nu pentru a face bine României, ci își folosesc puterea pentru a putea scăpa de pedepse pentru infracțiunile pe care le-au comis”.
Ludovic Orban a precizat, în cadrul întâlnirii cu ziariștii din Argeș, că se bazează pe președintele filialei județene, Adrian Miuțescu, și că organizația județeană condusă de acesta va avea un scor neașteptat de bun la aceste alegeri europarlamentare.
Cristina Simion

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii