Web Analytics

Lucrările pentru restaurarea Muzeului Județean încep la finalul lui 2018

de | 31.01.2018 13:00 | Actualitate

MUZEUL JUDETEAN ARGESRestaurarea Muzeului Județean Argeș, fost Palat Administrativ al județului și monument istoric de categorie A, ar putea începe la finalul acestui an.

Proiectului „Restaurarea Muzeului Judeţean Argeş – consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural”, implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, va fi realizat în parteneriat de către Judeţul Argeş (în calitate de lider de proiect) şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
Valoarea totală a proiectului este de 21.462.319,75 lei, din care 21.033.073,35 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, iar 429.246,40 lei este contribuţia beneficiarului, în speță Consiliul Județean Argeș.
Lucrările pentru restaurarea Muzeului Județean sunt complexe, vizând o suprafață desfășurată a clădirii de 2.510 mp. Vor fi executate lucrări de realizare a consolidărilor structurale, de eliminare a igrasiei, de refacere a finisajelor deteriorate, de refacere a învelitorii din tablă, a instalaţiilor electrice, a instalaţiilor sanitare şi de încălzire.
Proiectul urmărește îmbunătățirea infrastructurii muzeului, dar și creșterea cu 7% a numărului de turiști în Argeș și municipiul Pitești.
„Contractul de finanțare a fost semnat săptămâna trecută. Până la acest moment s-au realizat următoarele documentații: DALI, expertiza tehnică, studiile de teren, planul de marketing. Se lucrează în acest moment la realizarea caietului de sarcini pentru a fi încărcat în SEAP, în vederea desfășurării licitației pentru proiectare și execuție. Durata de execuție a lucrărilor este de 44 de luni de la data semnării contractului”, a declarat directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii