Web Analytics

Lucrările la noul spital de la Mioveni avansează spectaculos

de | 11.04.2018 22:01 | Politica si Administratie

17 Spital01Odată cu sosirea primăverii, lucrările la noul spital din Mioveni vor putea fi mult mai vizibile, vremea permițând acum constructorilor să treacă la o nouă etapă a proiectului. După data de 15 aprilie șantierul se va concentra asupra părții externe a construcției, urmând să fie executate lucrări de sistematizare pe verticală, la rețelele exterioare și platforme.

„Pe parcursul perioadei reci s-au continuat compartimentarea spațiilor interne, delimitarea secțiilor și a saloanelor. De asemenea, s-au executat ample lucrări de montare a instalațiilor electrice, curenți slabi și curenți tari, a instalațiilor de ventilație, a instalațiilor termice și sanitare, a fost montat sistemul de transport al fluidelor medicale și s-au montat hidranții”, precizează primarul Ion Georgescu.
Vorbim de o serie de lucrări vaste, care însumează aproape 160.000 metri liniari de cabluri pentru curenți tari, peste 100.000 metri de cabluri pentru curenți salbi (sisteme de telecomunicații, supraveghere, control), aproximativ 18.000 metri conducte de ventilație și 2.300 metri tubulatură termică, precum și tubulatură ventilație și climatizare pentru o suprafață de 9.700 metri pătrați.
Lucrările la viitorul spital de la Mioveni au început la sfârşitul lui martie 2016. Şi dacă totul merge conform graficului – şi până acum a mers – noul spital va fi gata în octombrie 2018.
Viitorul spital va avea opt lifturi și este conceput să reziste şi la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter.

Clădirea are adăpost antiatomic ce poate găzdui 100 de persoane

17 Spital02Tot legat de rezistenţa clădirii, mai trebuie spus că aceasta are un adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, ce poate găzdui fără probleme 100 de persoane.
Aparatura din viitorul spital de la Mioveni va fi şi ea una de top, având de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă. Pe partea de imagistică, rezultatele vor fi comunicate instantaneu pacienţilor. În total, viitorul spital va avea 177 de paturi. Iar fiecare dintre aceste paturi este de ultimă generaţie, având câte 80 de funcţii.
Mai trebuie spus că pe acoperişul spitalului vor fi amplasate panouri solare de 150 KW, ce vor asigura 25% din necesarul de încălzire pentru apă.
Camerele cu dotări medicale, inclusiv sălile de operaţie, vor avea un sistem special de ventilaţie. În aceste camere, ventilaţia va fi cu aport de aer proaspăt trecut prin filtre HEPA. Aerul va fi pur în procent de 99,9998%.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii