Web Analytics

Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti ar putea începe în această vară

de | 9.01.2020 13:15 | Economie

După ani și ani de amânări nejustificate și de birocrație cât cuprinde, lucrările la autostrada Sibiu-Pitești ar putea începe în această vară, însă nu mai devreme de jumătatea lunii iulie, după cum ne-au declarat surse din cadrul CNAIR. Lucrările ar urma să înceapă la primul tronson, cel care pornește de la Sibiu. Însă și aici așteptările sunt reduse. În cel mai bun caz, până la sfârșitul anului ar urma să fie finalizați cel mult 15 km de autostradă.
În ceea ce privește celelalte patru tronsoane, tronsonul 5 Curtea de Argeș-Pitești este în licitație de 2 ani și jumătate, iar tronsonul 4, până la Tigveni, este în licitație de mai bine de 10 luni. Cât despre tronsoanele 2 și 3, licitațiile pentru acestea nu au fost nici măcar lansate, deoarece nu au fost finalizate studiile geotehnice corespunzătoare.
Conform acordului de mediu, viitoarea autostradă va avea cinci secţiuni, opt noduri rutiere, nouă tuneluri, 71 de poduri, 58 de viaducte şi 10 pasaje. Autostrada Sibiu-Piteşti va traversa trei judeţe – Sibiu, Vâlcea şi Argeş – şi va avea o lungime de 122 km şi 110 m. Pentru realizarea proiectului, aceasta va fi divizată în cinci secţiuni: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti.
Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti înseamnă şi defrişări de păduri.
„Pentru realizarea proiectului este necesară defrişarea unor suprafeţe de teren, cu scoaterea definitivă a 198,84 ha, atât pentru realizarea autostrăzii, cât şi pentru realizarea ecoductelor”, se precizează în acordul de mediu al ANPM.
De asemenea, construcţia autostrăzii va conduce la demolarea unui număr de 77 de case, 55 anexe gospodăreşti şi cinci hale.
Valoarea totală a investiţiei în autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde euro, 85% din sumă urmând a veni de la Uniunea Europeană.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii