Web Analytics

Lovitură de teatru: Cîţu ameninţă din nou PSD cu ruperea coaliţiei din cauza bugetului

de | 20.12.2021 20:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a ameninţat din nou, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberalii ar putea rupe coaliţia de guvernare pentru că social-democraţii nu au respectat procentul de 7% pentru investiţii care fusese negociat anterior.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

„Un lucru foarte important pentru PNL, ca acest prag de 7% al investiţiilor să fie respectat, dar nu este respectat. De ce a apărut acest prag, pentru că trebuie să ştim cum a apărut acest 7% în proiectul pe buget. Când s-a negociat această coaliţie de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiţia ca 7% din PIB să se ducă către investiţii. Aici, nu este doar o ambiţie a Partidului Naţional Liberal de a avea 7% din PIB la investiţii, este singurul mod prin care poţi susţine acel pachet social. Doar dacă investeşti. Şi am arătat, atunci când investeşti, poţi să ai resurse să plăteşti şi să ai şi salarii şi pensii mai mari. Fără aceste resurse alocate către investiţii, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung şi creează dezechilibre macro puternice pe termen lung”, a declarat Cîţu.

Reporter: Este un reproş că nu s-a discutat în coaliţie bugetul?

Cîţu: Am discutat cu premierul, discuţia a fost cu premierul. I-am spus că am făcut un compromis, PNL a făcut un compromis, pentru a face o guvernare cu PSD, ştiţi foarte bine că este un compromis. În acest moment, nu ştiu dacă se mai poate face ceva. Va trebui să discutăm în Partidul Naţional Liberal ce înseamnă acest lucru. Eu doar trag un semnal de alarmă, atunci când introduci un pachet social care are un impact social de 13 miliarde de lei, fără să aloci resurse în investiţii, o să ai probleme cu sustenabilitatea proiectului pe termen lung.

Citește mai departe în epochtimes-romania.com

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii