Web Analytics
scris marți, 28.11.2023

Lovitură de teatru a ÎCCJ în Dosarul „Cheresteaua”! Brânză a fost achitat și iese din pușcărie!

Trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 21 iulie 2023, dosarul de evaziune fiscală, spălare de bani și infracțiuni la regimul silvic al omului de afaceri Ion Andrei zis și „Brânză”, patronul SC Andris SRL, s-a lăsat astăzi, 28.11.2023, cu o sentință de neașteptat.

Lovitură de teatru a ÎCCJ în Dosarul „Cheresteaua”! Brânză a fost achitat și iese din pușcărie!

Admițând recursurile formulate de inculpaţii Andrei Ion, SC ANDRIS SRL, Mihai Gheorghe, Andrei Gheorghe şi Oancea Marius Virgil împotriva deciziei penale din data de 03 ianuarie 2023 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, ÎCCJ achită pe inculpaţii Andrei Ion şi SC ANDRIS SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală și trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Pitești.

Citește și Decizie definitivă în dosarul „Cheresteaua 1”. Pedepse mai mari pentru Brânză și ai lui

De asemenea, magistrații de la Înalta Curte îi achită pe inculpaţii Mihai Gheorghe şi Uţă Vasile judecați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier naţional, îi achită pe inculpaţii Oancea Marius Virgil şi Andrei Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor, în formă continuată și ridică măsurile asiguratorii stabilite de Tribunalul Argeș în ceea ce îl priveşte pe Ion Andrei și Oancea Marius Virgil, înlăturând astfel, dispoziţia privind confiscarea specială a suprafeţelor de teren respective, de la inculpați. În plus, sunt ridicate măsurile asiguratorii instituite prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, asupra bunurilor mobile şi imobile, inclusiv sume de bani, deţinute de inculpatul Mihai Gheorghe, în vederea confiscării speciale. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Andrei Ion, Mihai Gheorghe şi Uţă Vasile și lasă cheltuielile judiciare în sarcina statului.

Înalta Curte respinge, în schimb, recursurile declarate de inculpaţii Andrei Livioara, SC IONI LIV FOREST SRL, Andrei Daniel Ionuţ şi Andrei Liviu Gheorghiţă, fiii lui Ion Andrei, împotriva deciziei pronunţată de Curtea de Apel Piteşti.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită