Web Analytics

Lorena Toma: „Colegele mele au fost jignite, un pic hărţuite. Mi s-a cerut demisia”

de | 8.02.2018 12:22 | Dezvăluiri

20 01# Scandalul de la Casa de Cultură Bascov ia amploare # În replică, viceprimarul Nedelea spune: „Trăim într-o lume nebună și într-o minciună totală”

S-au încins spiritele la Bascov, când, după recenta ședință în care s-a dezbătut bugetul pentru Casa de Cultură Adriana Trandafir, au fost tăiate 200.000 de lei din cele 1,4 milioane de lei așteptate de instituție. Managerul Lorena Toma spune că nu reducerea bugetului e problema, ci persiflările, jignirile și amenințările pe care un grup de consilieri locali le face la adresa sa și a colegelor sale.

„Eu nu am fost prezentă la această ședință în care s-a dezbătut bugetul pentru Casa de Cultură (…). Dar au participat din partea Casei de Cultură, contabila, Diana Mazilescu şi colega mea, Elena Dumitru, referent, care, ulterior, mi-au transmis că s-a aprobat suma de 12 miliarde și un pic pentru Casa de Cultură. Practic, s-au tăiat două miliarde din ceea ce reprezenta propunerea noastră inițială de 14 miliarde. Problema nu este aceasta. Pentru că eu, în cinci ani de activitate, am demonstrat că pot face cultură și fără bani foarte mulți (…)  problema a fost aceea că mi s-a transmis că ale mele colege au fost jignite, un pic hărțuite. Li s-a cerut demisia. Mi s-a cerut și mie demisia. Cu niciun pretext. Pur și simplu pentru că așa doresc domniile lor ca noi toate să ne dăm demisia, probabil că deranjăm, dar nu înțeleg din ce punct de vedere”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș. Lorena Toma, managerul Casei de Cultură  Adriana Trandafir.

„O parte dintre consilieri vor să pună lacătul pe Casa de Cultură (…). Munca mea de cinci ani este persiflată”

Lorena Toma spune că instituţia se va descurca şi cu cele 1,2 milioane lei şi că alta ar fi supărarea. „Problema este că se vorbește în toată comuna Bascov  despre faptul că o parte dintre consilieri vor să pună lacătul pe Casa de Cultură. Se vehiculează și alte informații potrivit cărora ar exista și alte interese, de altă natură… Eu am cerut doar să fiu și să fim lăsate în pace, să ne facem treaba legal și transparent. Nu asta mi se reproșează, ci faptul că nu știu când am fost puțin mai obraznice sau că avem o anumită atitudine. Eu n-am venit în Bascov să-mi fac prieteni. Eu am venit ca și manager cultural, să-mi fac treaba în această funcție, ceea ce am și făcut. Cred că știe un județ întreg că am avut rezultate și am ajuns la un anumit nivel. Mi s-a spus că nu este mare brânză că am ajuns la Măruță în emisiune, că ajunge oricine… Adică toată munca mea de cinci ani este persiflată în acest moment de către domnii consilieri. Nu tăierea bugetului este problema. Problema noastră este că am fost jignite. Și mai este o problemă. Aceea că, având o personalitate juridică, nu ni se poate spune ce să facem cu bugetul. Vrem să ne putem face treaba în liniște și cu banii care ne-au fost alocați. Eu trebuie să mă concentrez. Avem  competiția la Măruță, avem spectacol frumos pe 24, de Dragobete… Nu pot să stau toată ziua să fac hârtii și să răspund unor adrese fără efecte juridice care vin din partea Primăriei. Aştept decizii, dispoziții ale primarului, concrete, care, ulterior, dacă noi vom considera, vor putea fi atacate în instanțele de contencios administrativ. Acea ședință de buget s-a transformat  în atac la persoană, ceea ce mă face pe mine să iau niște măsuri. Deocamdată nu le-am luat. Aștept ca spiritele să se calmeze pentru că ceea ce îmi doresc este liniște”, mai spune Lorena Toma.

Vicele Nedelea: „N-a fost niciun scandal”

Viceprimarul Gheorghe Nedelea, căruia, după ședință, Lorena Toma i-a transmis un mesaj în care a catalogat atitudinea unor consilieri drept atac la persoană, spune că scandalul a luat o amploare mult prea mare.
„Nu este nimic grav. S-a dat prea mare importanță pe un mic eveniment, acolo, pe o reducere de buget. Legat de subiectul Lorena nu am nimic de comentat, îi recunosc meritele, dar nu vreau să fac comentarii. N-a fost nicin  scandal. În urma unei analize s-a supus la vot o reducere de buget terțiar  pentru Casa de Cultură. S-au cerut foarte mulți bani și ni s-a părut nejustificat. În număr foarte mare, aproape în unanimitate,  am votat să tăiem două miliarde de lei, pentru că e un an mai greu, datorită măririi salariilor. E o chestie care a luat amploare de la un lucru de nimic. Nu s-a cerut demisia lor. Eu nu am știință de acest lucru. Ședința a durat trei ore jumate, dar nu s-a cerut nicio demisie. Fiecare spune ce vrea. Trăim într-o lume nebună și într-o minciună totală”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, viceprimarul comunei Bascov, Gheorghe Nedelea.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii