Web Analytics

Liderul sindical Mircea Bărbuceanu le cere profesorilor universitari să facă greva foamei pe scările Prefecturii

de | 19.08.2015 20:24 | Dezvăluiri

Comisia de Dialog Social care a avut loc recent la Prefectura Argeș, l-a avut drept principal protagonist pe liderul Sindicatului SLUP din cadrul Universității Pitești, Mircea Bărbuceanu, acesta cerând sprijinul Prefecturii și Consiliului Județean Argeș, în așa numitul conflict de muncă cu administrația din care, culmea, face parte.

„Președintele Consiliului Județean și Prefectul Județului Argeș, ne-au convocat (pe noi, pe reprezentantul Universităţii şi pe Preşedintele Senatului) la sediul Prefecturii, în data de 6 august, ora 10. La ședința Comisiei de Dialog Social au participat personal președintele Consiliului Județean Argeș, șeful serviciului juridic al Prefecturii, Președintele Cartel Alfa (al cărui membru este SLUP), reprezentanții tuturor instituțiilor judeţene (ITM, Direcţia Muncii etc.), reprezentanții celorlalte organizaţii sindicale si sociale mari, reprezentantul Patronatului etc. Peste 30 de persoane…”, după cum povestește Mircea Bărbuceanu într-o informare adresată membrilor săi de sindicat.
Ceea ce nu spune sindicalistul este faptul că personal a fost pus la colț de jurista Doina Moraru care a prezentat argumente în sensul că revendicările sindicale nu își au rostul și a deconspirat alte noi minciuni ale liderului sindical Mircea Bărbuceanu, ca de exemplu cea legată de lipsa Contractului Colectiv de Muncă, acesta fiind și semnat și înregistrat la ITM. Dar și o alta, și mai gogonată, aceea că sindicatul pe care îl conduce este afiliat la Confederația Cartel Alfa, în numele căruia a fost solicitată Comisia de Dialog Social.
Potrivit unei adrese semnate de către rectorul Sebastian Pârlac și înaintate de către Universitatea Pitești Prefecturii Argeș, se arată negru pe alb că Universitatea Pitești nu este o organizație sindicală afiliată la Cartel Alfa, pentru că, potrivit Legii dialogului social, confederațiile sindicale se constituie din două sau mai multe federații sindicale și nu din organizații sindicale.
„SLUP nu indică federația sindicală din care face parte, federație care să fie membră a Cartel Alfa și în consecință apreciem că nu poate sesiza Comisia de Dialog Social constituită la nivelul județului Argeș”.
Mai putem completa cu faptul că prefectul Mihai Oprescu nu a participat la amintita ședință. A participat însă președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, lingușit de liderul sindical și răsfățat cu apelativul „coleg”: „În finalul ședinței Comisiei, dl. Președinte al Consiliului Judeţean Argeş, colegul nostru dl. lect. univ. dr. Florin Tecău, a recunoscut dreptatea susținerilor noastre, ne-a felicitat public pentru ceea ce încercăm să construim (nu sunt vorbe goale…) și ne-a promis că în săptămâna ce urmează se va implica personal în rezolvarea situației din Universitate. Noi am adăugat doar că, în cazul în care nimic nu se va face și vor continua sfidarea și presiunile asupra noastră, la începutul lunii septembrie mai mulți membri de sindicat suntem deciși să declanșăm greva foamei pe scările Prefecturii. Și nu glumim!”

Bărbuceanu se autodenunță: „Cercetare știinţifică reală pot face cu precădere cei care au și pregătire temeinică în domeniu”

În schimb, nu de aceeași gentilețe au „beneficiat” inamicii liderului sindical Mircea Bărbuceanu, după președintele Senatului, Nicolae Brânzea, fiind luați în vizor jurista Universității și fostul rector Gheorghe Barbu. „Pentru că tot am intrat în domeniul juridic, vă anunțăm că vom sesiza Curtea de Conturi dacă Universitatea va cheltui sume nejustificate punând în aplicare o decizie de a angaja case de avocatură pentru că «doamna jurist Moraru nu mai face față»… Doamna noastră ar face față, desigur, dacă ar renunța la multiplele proiecte din care (puțin câte puțin…) obține câștiguri invidiate și de un profesor universitar, ori dacă ar renunța la norma parțială de angajat al Societății ce administrează Centrul de Calcul și în care acţionari sunt membrii familiei Barbu (în urma căreia obține alte câștiguri…). Pentru cei care nu știu, menționăm că doamna Moraru este plătită pe acest contract din chiria de peste 100 de milioane de lei lunar pe care Universitatea o plăteşte societății respective…”
Pentru că Jurnalul de Argeș și-a „permis” să solicite  UPIT, în baza legii accesului la informațiile de interes public, o informație privind activitatea de cercetare a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu, acesta ne-a vizat în cadrul aceleiași informări precizând: „Astfel, doresc să îl anunț pe dl. Președinte al Senatului că cercetare știinţifică reală pot face cu precădere cei care au și pregătire temeinică în domeniu. Personal nu cred în transformarea peste noapte a unor cvasicorijenți ori chiar repetenți în mari cercetători… În acest sens, îi transmit pe această cale domnului Președinte – sunt sigur că actualul mesaj îi va parveni și dânsului și Jurnalului de Argeș… – foaia mea matricolă din Facultatea de Fizică (o facultate a cărei dificultate în anii 80 se cunoaşte foarte bine…). În plus, daca dl. Preşedinte dorește, îi pot face copii şi după rezultatele mele din liceu, ba chiar și din școala generală, unde 8 ani de zile am avut numai premiul întâi. ” (Noi i-am cere domnului lider sindical să ne arate și rezultatele activității de cercetare din perioada de grădiniță dar, din păcate, CNFIS, respectiv Consiliul Național al Finanțării din Învățământul Superior, finanțează salariile cadrelor universitare doar pe baza prestărilor științifice ale acestora din ultimii 5 ani.)…
„În ceea ce privește rezultatele mele științifice (menționez că unele lucrări științifice sunt depuse împreună cu domnul Pârlac, chiar înainte de a deveni profesor – poate își mai amintește…), menționez că am fost în fruntea Facultăţii de Științe până la intrarea în conducerea Sindicatului. Cu regret afirm că spiritul meu de dreptate m-a împins ca din 2007 să mă dedic ideii că ceva se poate schimba în bine într-o Românie infectată de tot felul de impostori și structuri (transformate în structuri de tip mafiot prin asimilarea unor indivizi de cea mai joasă speță), care ne-au sugrumat și continuă să ne sugrume pentru a asigura bunăstarea câtorva îmbuibați pe spatele suferinței și sclaviei majorității”.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii