Web Analytics

Liceul privat de mediu şcolarizează bone şi redactori de publicitate

de | 3.08.2011 18:41 | Dezvăluiri

# Reţeta Sima de făcut bani: contraperformanţă contracost # # Deşi au plătit la greu, niciunul dintre absolvenţii acestei instituții de „învățământ„ nu a luat Bacalaureatul. Liceul Tehnic pentru Protecţia Mediului din Piteşti „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” este denumirea absolut pretenţioasă a unei şcoli private care scoate bani frumoşi, fără a oferi nimic în schimb sau, pentru a oferi, dacă vreţi, absolvenţi incapabili să promoveze Bacalaureatul. Fiţosul liceu privat, care momeşte clientela prin reclame care te fac să crezi că bate Harvard-ul, a reuşit anul acesta să obţină măreaţa performanţă de a avea promovabilitate 0 (zero) la examenul de Bacalaureat. Dacă ies bani, până la urmă nici nu mai contează că afară e vopsit gardul iar înăuntru-i leopardul…

Nu dai Bac, nu ceri Bac

Aşa cum spuneam, oferta liceului, fie că e promovată pe toate gardurile, fie că e postată pe site-ul şcolii e una demnă să-l dea pe spate chiar şi pe Toma Necredinciosul. Astfel, pentru liceu la zi, seral sau frecvenţă redusă, instituţia fabrică, fără diplomă de Bacalaureat bineînţeles, instructori sportivi, tehnicieni în turism, tehnicieni ecologi şi în protecţia mediului, tehnicieni în agricultura ecologică, tehnicieni în agroturism, tehnicieni analize produse alimentare, preoţi şi ghizi turism religios. Pentru şcoala postliceală, unde diploma de Bac nu e obligatorie pentru că, vorba aceea, dacă nu dai, de unde să ceri, sunt prevăzute alte specializări menite să atragă cât mai mulţi plătitori de taxe de şcolarizare. Tehnician cadastru funciar-topograf, detectiv particular, agent de turism-ghid, asistent manager unităţi hoteliere, tehnician nutriţionist, asistenţi medicali şi de farmacie, organizator de conferinţe, congrese, târguri şi expoziţii şi multe alte specializări care mai de care mai bombastice în denumire se regăsesc la postliceală. În fine, şcoala organizează şi cursuri pentru bone, designeri de publicitate sau redactori de publicitate… Fără comentarii.

Bani să iasă că Bac-ul îl pici la sigur

La Liceul Tehnic pentru Protecţia Mediului Pitești elevii plătesc o taxă de şcolarizare care, pentru anul 2010 – 2011, a fost de 1400 lei. Taxa de înscriere la Bacalaureat a fost de 75 lei pe fiecare probă de concurs, deci 225 lei în total, aceste sume fiind stabilite prin ordin al ministrului educaţiei şi intrând în bugetul de stat. Anul acesta, când de pe băncile Liceului de Mediu a ieşit prima promoţie de zi, la Bacalaureat s-au înscris şi 17 dintre cei 35 elevi ai promoţiei de învăţământ seral de anul trecut. La fel ca în sesiunile anterioare, nici acum  nu au promovat niciunul. Din cei 7 elevi înscrişi la învăţământul de zi, 3 au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată din cauza absenţelor, și din acest motiv nu au putut să se înscrie la examen, iar dintre cei 4 înscrişi nu a promovat niciunul. Concluzia? Zero barat pe toată linia.

Gigi Dinescu în panoplia cu „genii” a liceului

Printre clienţii liceului se numără şi un nume „greu” al politicii argeşene, președintele PNȚCD Pitești, Gigi Dinescu, băiat cu şcoala de ospătari la bază, dar care a apelat la serviciile Liceului privat de Mediu, dornic să absolve clasa a XIII-a şi să dea şi el Bac-ul, fie şi după treizeci de ani de când ar fi fost normal să o facă. A ieşit circ la sesiunea din 2010, atunci când Gigi, om la 49 de ani,  a fost prins şi dat afară de comisia de examen, după ce a încercat să copieze cu căști. Colac peste pupăză, Dinescu a avut și ghinion fiindcă respectivele căști erau minuscule și i-au scăpat în urechi, de erau să-l lase pe bravul șef al țărăniștilor și fără auz.  N-are rost să intrăm în amănunte dar a ieşit un iureş şi o băşcălie de toată pomina care au lăsat o pată de culoare pe panoplia, cam cenuşie până atunci, cu „geniile” liceului privat de mediu. Cert e că, până la urmă, Gigi Dinescu şi-a luat Bac-ul, ba s-a înscris şi la facultate, dar la liceul cu pricina lucrurile nu au evoluat deloc în bine.

Cristiana Sima, orgolii de Oxford pentru performanţe de Cuca Măcăii

Am încercat să discutăm cu preşedinta Consiliului de Administraţie despre ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o patronează. Din păcate, domnia sa a avut o reacţie cel puţin ciudată, acuzându-ne că am deranjat-o din concediu şi că o stresăm cu insistenţa noastră de a cere informaţii. Mai mult, Cristiana Sima ne-a recomandat: „ocupaţi-vă de liceele de stat, unde nu s-a promovat, că acolo s-au mâncat banii statului, la mine sunt bani privaţi”. O replică halucinantă din care înţelegem că banii privaţi se pot mânca şi fără a oferi ceva în schimb. Am fi dorit ca doamna profesoară să ne ofere argumente logice pentru ceea ce s-a întâmplat la Bacalaureatul de anul acesta, argumente care să apere imaginea liceului. Nu am primit aceste argumente dar am primit o mostră de orgolii cât Oxford-ul de mari, în ciuda performanţelor de Cuca Măcăii. Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii