Web Analytics

Liberalii vin cu un proiect-capcană pentru Pădurea Trivale

de | 28.01.2021 13:17 | Actualitate, Opinii

Știți povestea cu Petrică, promotorul celebrelor fake news-uri cu ”Lupu’, lupu’…!”, până ce lupul a venit pe bune? Iar sătenii, sătuli de atâtea țepe, n-au mai sărit în ajutorul lui Petrică cel mincinos, care a sfârșit astfel mâncat de lup…? Așa și cu liberalii noștri, în raport cu subiectul fierbinte al Pădurii Trivale. Au făcut campanii peste campanii pentru salvarea Pădurii Trivale, au strâns peste 7.000 de semnături la cortul din centrul Piteștiului, iar apoi avocatul Sofianu, unul dintre cei doi promotori foarte vocali ai acțiunii, a votat cot la cot cu PSD-ul în Consiliul Local o hotărâre apă de ploaie, mai mult de temporizare și îngropare a subiectului decât de rezolvare a lui, lăsându-l astfel în ofside pe bine intenționatul doctor Tiberiu Irimia. Acum, prin consilierul Sorin Apostoliceanu, care atunci când a defectat Sofianu era PSD-ist și totodată inițiator al hotărârii apă de ploaie care a îngropat subiectul Pădurii Trivale, liberalii revin cu un proiect-capcană care le convine de minune PSD-ului și tuturor proprietarilor sau samsarilor care au interes să construiască la liber în Pădurea Trivale.

Citește și Proiectele gândite de liberalii Sofianu şi Irimia, prezentate marţi, chiar în Pădurea Trivale

Citește și Sofianu și Irimia îl acuză pe Apostoliceanu că doar se preface că vrea să salveze Pădurea Trivale

Citește și Apostoliceanu, despre Pădurea Trivale: „Facem aceste două arii protejate: cea de 374 ha și cealaltă, pentru diferența până la 944”

Citește și Cine e Tavi Chiriţescu – dezvoltatorul imobiliar împrumutat de Armand Chiriloiu / Legăturile şefului de la Silvic cu firma care construieşte frenetic vile în Pădurea Trivale

Nu știu dacă liberalii sunt nătăfleți de-a binelea sau manipulați de cineva. Însă prin proiectul de hotărâre de pe agenda de joi, 28 ianuarie, a Consiliului Local, riscă să fie înjurați decenii de acum înainte de piteșteni. În proiectul de hotărâre inițiat de Sorin Apostoliceanu și semnat de toți liberalii (inclusiv de dr. Tiberiu Irimia) se propune ca, din cele 930 de hectare cât reprezintă acum Pădurea Trivale, să fie declarate arie protejată doar 374 ha, adică doar suprafața aflată în proprietatea statului. Pe o logică simplă, limitând aria protejată la doar cele 374 ha din totalul de 930, rezultă că pe celelalte 556 ha se poate construi.
Inutil să mai explic de ce își freacă PSD mâinele la oferta promoțională de autocompromitere cu care vin liberalii. Pentru că, după înghețarea suprafeței cu protecție la doar cele 374 ha, pe măsură ce piteștenii vor realiza că, deși Pădurea Trivale a fost votată arie protejată, se construiesc în veselie hoteluri, spa-uri, pensiuni și blocuri, liberalii vor fi cei înjurați. Las la o parte că proiectul de hotărâre pare făcut pe genunchi, fără consultare publică și fără ca cineva dintre consilierii liberali să meargă să vadă cum s-a procedat într-o situație similară în Dumbrava Sibiului sau cum au procedat cei din Brașov sau Cluj. Totul pare făcut pe genunchi, pe repede înainte, ca și cum cineva ar dori să închidă definitiv subiectul, în niciun caz să-l dezbată sau să-l limpezească. E trist ce se întâmplă, dar la ce interese și mize financiare uriașe există privind Pădurea Trivale, nu mă mai miră chiar nimic. Sunt tare curios dacă și USR va vota acest proiect-capcană. Atunci, PSD-ului îi intră chiar full.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii