Web Analytics

Liber la judecată în cazul de corupţie al lui Eftimie şi Năftănăilă

de | 13.06.2019 13:27 | Dezvăluiri

# Instanţa a respins contestaţiile acuzaţilor faţă de declanşarea procesului

De doi bani speranţă au avut fostul primar de la Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă (foto), fostul contabil al aceleiaşi primării, Ion Bodea, şi afaceristul piteştean Eftimie Ionescu, după ce au fost trimişi în judecată prin ordonanţă a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti! Acuzaţi de săvârşirea de fapte de corupţie în baza Legii nr. 78 din 2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cei trei s-au folosit de posibilitatea oferită de prevederile Codului de Procedură Penală şi au contestat în instanţă toate actele întocmite de procurori, inclusiv decizia de trimitere în judecată.
Doar că Tribunalul Argeş a respins ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de cei trei inculpaţi, astfel că s-a dispus începerea judecăţii în cauză. Şi s-au reiterat şi acuzaţiile, pentru fiecare caz în parte: Ion Năftănăilă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, Ion Bodea, cercetat pentru abuz în serviciu, Eftimie Ionescu, cercetat sub aspectul săvârşirii faptelor de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Doar că cei trei au contestat şi această decizie, cererile lor au ajuns la Curtea de Apel Piteşti, iar luna trecută instanţa a rezolvat definitiv problema conexă dosarului, menţinând hotărârea de trimitere a inculpaţilor în judecată. Procesul va începe la Tribunalul Argeş, Secţia penală.

Acuzaţi de fapte penale privind o investiție de alimentare cu apă

Cercetările în acest caz au început după un control al Curţii de Conturi efectuat la Primăria Albeştii de Muscel chiar imediat după ce Ion Năftănăilă şi-a pierdut mandatul de primar, tot din cauza unui proces penal, în mai 2015. Pe 4 iunie în acel an s-a încheiat controlul care a evidenţiat foarte multe nereguli, având drept consecinţe 85.000 de lei venituri suplimentare, 1.153.000 lei prejudicii şi 70.000 de lei abateri financiar-contabile. În urma acelei descinderi a auditorilor Curţii de Conturi au fost relevate probleme pe marginea investiţiei pentru alimentarea cu apă, cele care au dus la deschiderea procesului pentru corupţie. O investiţie cu decidenţi şi executanţi care au fost primarul Năftănăilă, contabilul Bodea şi antreprenorul Eftimie.
Cercetarea penală a fost efectuată în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti, iar în toamna trecută s-a dispus trimiterea în judecată, rechizitoriul şi ordonanţa procurorilor fiind depuse la Tribunalul Argeş pe 23 noiembrie 2018. A urmat ceea ce am prezentat anterior, adică staţionarea dosarului în Camera preliminară şi soluţionarea contestaţiilor depuse de inculpaţi.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii