Web Analytics

Leoni caută cu disperare aproape 700 de muncitori

de | 26.07.2017 19:35 | Economie

12 leoni pitestiFabricile de cabluri pentru industria auto Leoni din Argeş, Arad şi Bistriţa-Năsăud, controlate de grupul german Leoni, cu vânzări globale de peste 4,4 mld. euro şi 79.000 de angajaţi în 2016, au disponibile în prezent 923 de locuri de muncă, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor existente pe site-urile Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Cele mai multe jo­buri disponibile sunt în fa­brica Leoni din lo­ca­li­tatea Bascov, de lân­gă Piteşti, unde ger­ma­nii caută 675 de mun­ci­tori necalificaţi la asam­blarea şi mon­ta­rea pieselor. Alte cir­ca 250 de joburi sunt dis­po­nibile în fabriciile Le­oni din Arad (161) şi Bistriţa (87), con­form aceleiaşi surse. „Este destul de greu să găsim oameni în această perioadă, însă imediat după sezonul vacanţelor sperăm să putem angaja personalul de care avem nevoie. În perioada următoare, am avea nevoie de cel puţin 400 de oameni”, au spus reprezentanţii departamentului HR din cadrul companiei Leoni Wiring Systems Piteşti.

Virgil Dumitru, AOA: „E una din cele mai mari probleme cu care se confruntă mediul de afaceri”

12 dumitru„E adevărat, vorbim de un fenomen îngrijorător, lipsa forței de muncă, în general, și a celei calificate, în special, e una din cele mai mari probleme cu care se confruntă la ora actuală mediul de afaceri argeșean și nu numai. Noi, la nivelul Asociației Oamenilor de Afaceri chiar am avut demersuri în acest sens, am ridicat această problemă, în vederea dezvoltării școlilor profesionale adecvate cerințelor de pe piața muncii din județul nostru. Am avut întâlniri și discuții cu autoritățile locale și centrale, inclusiv cu ministrul Educației anul trecut sau cu inspectorul școlar general, domnul Tudosoiu, pe această tematică și sperăm ca în viitor, învățământului profesional argeșean să i se acorde mai multă atenție și mai multă importanță. Consider că doar atrăgând un număr cât mai mare de copii, de tineri către un învățământ care să acorde o calificare în concordanță cu necesitățile județului, putem contribui atât la dezvoltarea economiei locale cât și la instituirea unui climat social sănătos. Oricum o generație, o promoție de școală profesională se formează în 2-3 ani iar acest interval este unul destul de mare pentru piața muncii în condițiile în care este o criză acută de forță de muncă și necalificată, și specializată. Repet, e o criză de forță de muncă fantastică și vă dau doar un exemplu, la o bursă a locurilor de muncă din peste 1600 de joburi s-au ocupat doar 70-80”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș Virgil Dumitru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii