Web Analytics

Lenovo a anunțat noi Chromebook-uri

de | 18.06.2020 12:17 | Economie

Chromebook nu este un brand care să nască pasiuni. Evenimentele de lansare sunt discrete, performanțele la fel, iar în cafenelele mai de soi nu vei vedea multe persoane cu laptopuri ce afișează logo-ul omonim. Cu toate astea, laptopurile Chromebook au un rol în tot ecosistemul de portabile.

Laptopurile Chromebook sunt caracterizate prin prețurile foarte accesibile, sistemul de operare Chrome OS și orientarea către aplicații de tip Office. Producători precum Acer și Samsung au laptopuri ieftine pentru cei care își doresc un model simplu. Lenovo este încă un nume important din această categorie, iar ultimele sale moderne întăresc ideea că se poate face treabă chiar și cu puțin peste 200 de dolari.

Fără a face prea mult caz, Lenovo a actualizat gama sa Chromebook cu o pereche de notebook-uri care promit specificații de bază și, în cazul Flex 3i, un design convertibil care este puțin mai mare decât Chromebookul IdeaPad Duet.

Lenovo a generat așteptări foarte ridicate în jurul noului său Chromebook IdeaPad Duet, o tabletă de 10 inci cu tastatură Bluetooth inclusă, la doar 279 dolari. Aceleași așteptări par a fi ceva mai cuminți în ceea ce privește introducerea Chromebook 3 și Chromebook Flex 3. Lansarea lor la începutul acestei săptămâni nu a generat nici măcar un comunicat de presă, ci doar aterizarea pe site-ul Lenovo pentru a fi descoperită de către cei care chiar își doresc un Chromebook de la Lenovo.

O parte din motivul discreției ar putea să se datoreze specificațiilor de bază a noilor Chromebookuri. În afară de prețul de pornire, niciunul dintre cele două modele nu excelează prin caracteristicile sale. Ambele modele sunt echipate cu procesoare Intel Celeron N4020, 4 GB de memorie RAM și ecran de 11,6 inchi 1,366×768 – doar tipul de componente fără pretenții, pe care Google le-a conceput atunci când a lansat conceptul Chromebook.

Flex 3i, însă, este un laptop Lenovo 2 în 1, cu un ecran tactil, cu capacitatea de a-l utiliza ca tabletă și o tastatură completă atașată pentru un preț nu mai mare ca al unui IdeaPad Duet. Pentru cei cărora le place atracția hibridă a Duet-ului, dar vor mai mult o experiență de utilizare a unui laptop, nu a unei tablete, Flex 3i ar putea fi o alternativă ispititoare. Pe de altă parte, Chromebook 3 se adresează segmentului tradițional, în special studenți care au nevoie de soluții de învățare la distanță, din cauza pandemiei COVID-19.

Chromebook 3 este disponibil în prezent într-o singură configurație (inclusiv 64 GB spațiu de stocare) pentru un preț foarte accesibil de 229,99 dolari (în Statele Unite). Configurația de bază pentru Flex 3i vine cu doar 32 GB de stocare pentru 329,99 dolari (sau cu 50 dolari mai mult decât IdeaPad Duet), dar, cu doar 10 dolari în plus, poți avea 64 GB de stocare.

Nu se știe încă dacă Lenovo va oferi aceste laptopuri și în România. Deocamdată, Chromebook nu a avut succes la noi în țară, Microsoft dominând în continuare piața. Ai cumpăra un astfel de laptop? Crezi că ai putea să te limitezi doar la aplicațiile oferite de Google, fără a instala aplicații specifice altor sisteme de operare?

M.S.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii