Legea impozitării bacșișului ar putea fi adoptată

de | 29.09.2022 08:45 | Actualitate, Economie, Home

După ani în care s-a tot vorbit despre ea, legea impozitării bacşişului ar putea fi, în sfârşit, adoptată. Proiectul de lege a primit aviz pozitiv din partea Ministerului Finanţelor.
Ospătarii nu sunt însă convinşi că este în avantajul lor. Oamenii ies mai rar la restaurant şi nu mai sunt la fel de generoşi. Dacă până de curând românii lăsau cel mai mare bacșiș dintre europeni, de când s-au scumpit toate, cei mai mulţi plătesc atât cât scrie pe nota de plată. În mod tradiţional, mai puneau 10 la sută.
Mulţi nu mai lasă bacşiş şi pentru că nu mai au bani cash, însă, dacă vor, se înţeleg cu ospătarul să-i trimită o anumită sumă în contul personal. Pe de altă parte, un proiect de lege legat de impozitarea bacşişului şi care are avizul Ministerului de Finanţe urmează să fie pus în dezbatere în această sesiune parlamentară. Încă nu a fost stabilit un prag de la care se va impozita bacşişul.

Citește și: Adrian Mutu, poprire pe salariu după ce a pierdut un proces cu Alexandra Dinu


„Bacşişul nu reprezintă o recompensă a muncii pe care o are chelnerul, ci a modului în care știe să mă satisfacă pe mine ca și consumator, cum se poartă față de mine. Consumatorul s-a schimbat și el, trebuie să se schimbe în continuare, să facă cât mai mult plățile acestea cu cardul, cu telefonul și cel puțin tânăra generație, puțini îi mai găsim cu numerar în buzunar”, a spus Ovidiu Heiuș, președintele ANAF.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *