Web Analytics

Legea Câinilor Salvamont, o reușită marca Ion Sănduloiu

de | 29.11.2019 11:35 | Actualitate

Legea Câinilor Salvamont este o mare reușită pentru Salvamont România și pentru acei deja 5% salvatori montani care au ales să se specializeze conductor câine Salvamont
„Depusă in mai 2017, Legea Câinilor Salvamont a fost adoptată săptămâna aceasta, de Camera Deputaților, cu 248 de voturi pentru, 0 voturi împotrivă și 0 abțineri.
Printre prevederile noii legi care vine sa întregească sistemul Salvamont de calificare a salvatorului montan, sunt:
– asistență medicală, deparazitări periodice și asigurarea integral a hranei câinelui de serviciu;
– un spor de 20% la salariul conductorului câinelui Salvamont, care sa acopere cheltuielile suplimentare ale acestuia cu antrenamentul și îngrijirea câinelui;
– acces liber al unității canine Salvamont in mijloacele de transport Salvamont, în mijloacele de transport în comun și în bazele și refugiile Salvamont;
– garantarea dreptului de adopție a câinelui, la finalul serviciului cu asigurarea hranei până la sfârșitul vieții;
– asigurarea de cursuri interne și internaționale pentru unitatea canină Salvamont;
– folosirea unității canine în intervenții interne și internaționale, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit pe acest parcurs: Simona Bucura Oprescu (deputat), dr. Raed Arafat (conducătorul Departamentului pentru Situații de Urgență), dr. Hadrian Borcea ( consilier DSU)Sabin Cornoiu (președinte Salvamont România), Ion Sănduloiu (șef comisie avalanșă Salvamont România) precum și entuziaștilor salvatori montani care muncesc din greu și au deja câini Salvamont brevetați sau în curs de brevetare: Ionuț Pașcu (NT), Robert Kovacs (MS), Gheorghe Coșa (BC), Dan Duca (AG), Lucian Kieltsch (Cisnădie), Carlos Tașcău (GJ), Sorinel Danciu (HD), Tibi Krizbai (AB), Cristian Brecica (CS) și bobocilor Sergiu Frusinoiu (PH), Istvan Ferenczy (MS), Zsolt Benko (HG), Emil Keresztes (HG), Andreica Nicoară (Borșa)”, scrie pe pagina oficială Facebook Câini de Avalanșă România.

Povestea acestui proiect are legătură cu cu șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.
„Judeţul Argeş are începând cu anul 1994 o cooperare oficializată cu departamentul Savoia din Franţa. Salvamont Argeş are o colaborare cu Salvamontul din Savoia din 2010. Un pui de Border Collie pe nume Helios a fost donat de salvamontiştii francezi salvamontiştilor argeşeni în anul 2013.
Acesta a obţinut împreună cu conducătorul său Brevetul de unitate canină de avalanşă de la Asociaţia Naţională de Studiu al Zăpezii şi Avalanşelor. Împreună cu colegii din Adunarea Naţională a Republicii Franceze şi cu domnul Ion Sănduloiu, director al Serviciului Public Salvamont Argeş, am elaborat un proiect de lege pe model francez pentru reglementarea unităţilor canine de avalanşă”, precizează Salvamont România.

„Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit pe acest parcurs: Simona Bucura Oprescu (deputat), dr. Raed Arafat (conducătorul Departamentului pentru Situații de Urgență), dr. Hadrian Borcea ( consilier DSU)Sabin Cornoiu (președinte Salvamont România), Ion Sănduloiu (șef comisie avalanșă Salvamont România) precum și entuziaștilor salvatori montani care muncesc din greu și au deja câini Salvamont brevetați sau în curs de brevetare: Ionuț Pașcu (NT), Robert Kovacs (MS), Gheorghe Coșa (BC), Dan Duca (AG), Lucian Kieltsch (Cisnădie), Carlos Tașcău (GJ), Sorinel Danciu (HD), Tibi Krizbai (AB), Cristian Brecica (CS) și bobocilor Sergiu Frusinoiu (PH), Istvan Ferenczy (MS), Zsolt Benko (HG), Emil Keresztes (HG), Andreica Nicoară (Borșa)”, scrie pe pagina oficială Facebook Câini de Avalanșă România.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii