Web Analytics

Mai lăsaţi Flacăra Centenarului şi aprindeţi Flacăra Chefului de Muncă şi a Schimbării!

de | 18.10.2018 13:29 | Opinii

De când a început acest an, se tot bate monedă pe Flacăra Centenarului. Probabil că nu e comună în Argeș și în România în care să nu se fi aprins această Flacără a Centenarului și să nu se fi organizat tot soiul de festivități, mai mult sau mai puțin penibile. Acum, că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, toată lumea încearcă să fie ”la modă” și să aprindă Flacăra Centenarului, de parcă asta ar schimba cu ceva România. E exact ca atunci când oficialitățile se înghesuie să le dea cadouri de Paște și de Crăciun bătrânilor, nevoiașilor și copiilor. Adică în singurele dăți când politicienii și primarii, inclusiv cei din Argeș, își aduc aminte de cei mulți și săraci. Așa e și cu România. Oficialii se fac că le pasă de România, de România Mare făcută de Brătieni și de oameni politici cu coloană vertebrală și cu minți strălucite, nu ca pseudopoliticienii de acum. E Anul Centenarului. Și ce dacă? În loc să încercăm să fim mai buni, să schimbăm multe din temelii în România asta pe care pretindem că o iubim, ne afundăm și mai mult în noroiul și mlaștinile nepăsării și ale problemelor.
După ce că și așa aveam acele zile de comune jenante și cu diplome acordate pe bandă rulantă, acum mai e și Flacăra Centenarului. OK, se aprinde flacăra. Dar cu ce schimbă asta România? Cu nimic. Avem în procent revoltător de mare aceiași primari și parlamentari inculți, aroganți și, paradoxal, bine plătiți. Aceiași oficiali, cu aceleași metehne, interesați doar de afacerile lor și ale familiilor lor și infinit mai puțin de cei mulți, de adevărata Românie Mare. Avem sute de mii de români care trăiesc din ajutoare sociale și care refuză să muncească, deși locuri de muncă sunt din ce în ce mai multe. Sunt extrem de puțini cei preocupați de schimbarea României și prea mulți cei care se gândesc la păstrarea României la nivelul de acum, adică departe de lumea civilizată. Uitați-vă la Argeș, mergeți în mediul rural. Prea puține s-au schimbat. Mii de locuințe și zeci de școli au WC în fundul curții, iar multe drumuri arată mai rău ca în Evul Mediu. Sute și sute de elevi sunt nevoiți să meargă kilometri întregi până la școală, în clădiri neîncălzite și cu mobilier de pe vremea comunismului. Mai lăsați Flacăra Centenarului și aprindeți Flacăra Chefului de Muncă și a Schimbării! Iar sfatul ăsta e și pentru mai-marii județului Argeș, de la prefect și președinte de Consiliu Județean și până la cei 13 parlamentari și zeci de primari de comune. Acei primari care sunt de prea mulți ani în funcție fără să facă mare lucru pentru comunele lor și care cred că nimeni nu îi poate schimba.
Și vreți să vă mai spun ceva? De undeva de dincolo de nori, Brătienii s-ar bucura dacă ar vedea că România pe care ne-au lăsat-o, acea Românie bogată și spiritual și material, e bine. Dar România nu e bine. Așa că stingeți Flacăra Centenarului și apăsați butoanele de pornire ale conștiințelor și începeți să iubiți România cu fapta.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii