Web Analytics

Laptopurile MacBook Pro 2021 întârzie, când vor fi gata?

de | 19.03.2021 16:54 | Actualitate, Economie

Au trecut aproape 4 luni de când Apple și-a lansat noile computere cu procesoare ARM proiectate de ei înșiși, astfel încât compania este pe deplin concentrată pe dezvoltarea următoarei generații. Acestea ar aduce modificări importante, deși lansarea lor ar putea fi întârziată, dacă analizăm ceea ce se spune în ultimele rapoarte din apropierea lanțului de aprovizionare. Când va lansa Apple noile sale MacBook-uri atunci? Să vedem…

Două MacBook-uri noi până la sfârșitul anului

La începutul anului, întotdeauna prolificul analist Ming-Chi Kuo a comentat că Apple a planificat lansarea a două noi laptopuri MacBook Pro. Acestea urmau să intre în producție în luna mai și termenele limită ar face posibila prezentarea lor la WWDC 2021. A fost un pariu foarte riscant, dar adevărul este că nu e încă complet exclus. Cu toate acestea, ultimele rapoarte cunoscute sugerează că au suferit o întârziere care va determina ca aceasta să intre în producție abia în luna următoare, adică în iunie.
Prin urmare, este complet exclus ca aceste noi computere să poată fi văzute la un eveniment înainte de vară. Având în vedere că cel târziu în septembrie sau octombrie vor fi prezentate noile iPhone și Apple Watch, nu este exclus ca laptopurile să fie prezentate la același eveniment. Deși o altă posibilitate este că compania face deja o tradiție din a organiza un eveniment special axat pe Mac așa cum a făcut-o anul trecut. Oricum ar fi, nu am vedea noile MacBook Pro pe piață până la sfârșitul anului.

Posibile caracteristici pe care le vor avea

Nu au apărut imagini reale sau redări care să arate o modalitate sigură a modului în care vor fi noile laptopuri, dar se spune că vor avea un factor de formă similar cu cel al iPad Pro. Unul dintre ele ar avea 16 inchi, în timp ce celălalt ar fi de 14 inchi și ar înlocui MacBook Pro-urile actuale de 13,3 inchi, deși, probabil, ar face-o într-o dimensiune foarte asemănătoare, așa cum s-a întâmplat la vremea sa, când a trecut de la 15 la 16 inchi în modelul mare.
În ceea ce privește chipul, este de așteptat să încorporeze un M2 sau orice altă versiune îmbunătățită a actualului M1. Cel mai izbitor lucru este că aceste computere ar aduce înapoi unele porturi eliminate în trecut, cum ar fi HDMI, cititorul de carduri și poate chiar MagSafe, deși nu este întru totul clar modul în care acesta din urmă ar reveni. În ceea ce privește ecranul, acestea ar putea încorpora panouri miniLED, deși nu este deloc clar, deoarece există rapoarte contradictorii în acest sens. Cel puțin asta susține reputatul analist Ming-Chi Kuo, expert în Apple. Întoarcerea slotului pentru carduri SD a fost menționată pentru prima dată de Mark Gurman pentru Bloomberg în ianuarie, în articolul său despre planurile Apple pentru laptopuri viitoare.
Compania va păstra, de asemenea, bara tactilă OLED, pe care o pune pe modelele sale Macbook Pro de câțiva ani.

Și ce se aude de noile MacBook Air?

Noul MacBook Air cu M1 este probabil marea surpriză a ultimei generații de computere Apple pentru performanțele sale foarte asemănătoare cu cele ale „Pro”. Se așteaptă ca în următoarea sa reînnoire să încorporeze o versiune îmbunătățită a actualului cip M1, deși nu este de așteptat să încorporeze noutăți estetice. Abia modelul din 2022 ar fi cel care ar moșteni schimbările modelelor de ultimă generație, în timp ce cel din acest 2021 ar aduce un design similar cu cel actual și ar fi lansat la date similare cu cele ale celorlalte laptopuri.
Apple este printre puținii producători de laptopuri care nu au probleme cu penuria de chipuri la nivel global, dat fiind că americanii își fabrică propriile procesoare acum. Toți ceilalți „mari”, în frunte cu Samsung, ASUS sau Acer, duc lipsa acestora, atât la nivel de chipuri de telefoane, cât și de laptopuri.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii