Lansări de carte în cadrul Simfoniei Lalelelor

de | 14.04.2022 11:49 | Actualitate, Cultura, Home

La ediția din acest a „Simfoniei Lalelelor”, a 45-a, a fost invitată, în premieră, de către Primăria Pitești, să participe în mod oficial și Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Președintele filialei, prof. univ. dr. Nicolae Oprea, a fost invitat și la deschiderea oficială, în rest fiind vorba de trei lansări de carte.
Astfel, vineri, 14 aprilie, de la ora 15.00, la cortul special amenajat pentru evenimente din Parcul Lunca Argeșului, va avea loc o triplă lansare de carte. Sunt cărți de ultimă oră, nelansate până acum. Și anume: „Puncte de reper în istoria literaturii române”, de Nicolae Oprea, critic literar, „Poezia optzecistă”, de Mircea Bârsilă, poet și critic literar, „Biblia literară” (eseu) și „Sufletul peregrin” (poezii), de Virgil Diaconu. Ce mai, artileria grea a filialei, toți trei fiind recunoscuți pe plan național!

În prelungirea acestui eveniment, prof. univ.dr. Ibram Nuredin, președintele Asociației de cultură tătară „Barsin Birsin” din Constanța, va prezenta comunicarea „Laleaua în cultura turco-tătară” și va lansa volumele 1-4 din cartea sa „Spiritualitatea tătară”, o amplă incursiune în mentalul colectiv al tătarilor din România.

Citește și George Rizescu, scriitorul ajuns senator şi subprefect de Argeş

Distribuie!

Articol scris de Dumitrascu Jean

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed