Web Analytics

Lansări de carte în cadrul Simfoniei Lalelelor

de | 14.04.2022 11:49 | Actualitate, Cultură

La ediția din acest a „Simfoniei Lalelelor”, a 45-a, a fost invitată, în premieră, de către Primăria Pitești, să participe în mod oficial și Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Președintele filialei, prof. univ. dr. Nicolae Oprea, a fost invitat și la deschiderea oficială, în rest fiind vorba de trei lansări de carte.
Astfel, vineri, 14 aprilie, de la ora 15.00, la cortul special amenajat pentru evenimente din Parcul Lunca Argeșului, va avea loc o triplă lansare de carte. Sunt cărți de ultimă oră, nelansate până acum. Și anume: „Puncte de reper în istoria literaturii române”, de Nicolae Oprea, critic literar, „Poezia optzecistă”, de Mircea Bârsilă, poet și critic literar, „Biblia literară” (eseu) și „Sufletul peregrin” (poezii), de Virgil Diaconu. Ce mai, artileria grea a filialei, toți trei fiind recunoscuți pe plan național!

În prelungirea acestui eveniment, prof. univ.dr. Ibram Nuredin, președintele Asociației de cultură tătară „Barsin Birsin” din Constanța, va prezenta comunicarea „Laleaua în cultura turco-tătară” și va lansa volumele 1-4 din cartea sa „Spiritualitatea tătară”, o amplă incursiune în mentalul colectiv al tătarilor din România.

Citește și George Rizescu, scriitorul ajuns senator şi subprefect de Argeş

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *