Web Analytics

Lansare proiect “Complex de Servicii Sociale, Orașul Costești, Județul Argeș, cod SMIS 130512

de | 19.10.2020 13:21 | Actualitate, Economie

Lansare proiect “Complex de Servicii Sociale, Orașul Costești, Județul Argeș, cod SMIS 130512

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, în calitate de beneficiar, au semnat contractul de finanțare nr.  5843/02.09.2020 pentru proiectul “Complex de Servicii Sociale, Orașul Costești, Județul Argeș”, cod SMIS 130512.

Perioada de implementare a proiectului este de la data de 02.09.2019 și până la data de 31.10.2022.

Proiectul “Complex de Servicii Sociale, Orașul Costești, Județul Argeș” este finanțat în cadrul Programului Operațional  Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Obiectiv specific 8.3-Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: copii.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor sociale de către DGASPC Argeș, prin închiderea centrului de plasament de tip clasic din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Costeşti și identificarea celor mai bune alternative, care să permită asigurarea bunăstării, dezvoltarea deplină și armonioasă a beneficiarilor de măsură de protecție

Obiective specifice :

Obiectivul specific 1. Construirea şi dotarea a 2 case de tip familial în orasul Costești, judetul Argeș, cu o capacitate de 12 locuri/casă, pentru 24 de copii cu dizabilități, beneficiari de măsură de protecţie în centrul rezidenţial din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești. Casele de tip familial vor fi integrate în comunitate şi vor asigura un mediu cât mai apropiat de cel familial, cu un climat socio-afectiv, adecvat formării personalităţii copiilor/tinerilor, cu personal care să aibă în centrul preocupărilor copilul și nevoile sale.

Obiectivul specific 2. Înfiinţarea prin construire a unui centru de zi de recuperare pentru copii, în orașul Costești, județul Argeș, cu o capacitate de 50 de locuri. Centrul de zi va furniza servicii suport, atât  pentru beneficiarii celor două case de tip familial, cât şi pentru copiii cu dizabilități neinstituționalizați din orașul Costești și zonele limitrofe, aflați în grija familiei.

În mod direct, implementarea proiectului va conduce la o îmbunătăţire a calităţii serviciilor care să asigure cea mai potrivită formă de îngrijire alternativă a copiilor, la consolidarea avantajelor alternativei de protecţie în case de tip familial faţă de îngrijirea în centrul rezidenţial de tip clasic şi la ridicarea serviciilor oferite la standardele de calitate în vigoare recunoscute şi acceptate la nivel european. Proiectul corespunde exigenţei ca serviciile sociale oferite de către D.G.A.S.P.C. Argeş să se alinieze la nivelul standardelor în domeniu şi să răspundă în mod direct nevoilor individuale ale fiecarui copil si fiecarei familii, oferindu-le condiţii de viaţă şi servicii adecvate.

Valoarea totală  a proiectului este de 6.657.300,01 lei.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.662.186,34 lei, din care:

  • 263.530,44 lei, finanțare nerambursabilă din FEDR (70%);
  • 305.412,18 lei, finanțare nerambursabilă din bugetul național (28%);
  •     243,72 lei, cofinanțare din bugetul Consiliului Județean Argeș (2%).

Valoarea totală neeligibilă este de 1.995.113,67lei și este asigurată din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Date de contact:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş

Str. Calea Drăgășani, Nr.8, Pitești, Județul Argeș

Telefon/ Fax:  0248/27.11.31

E-mail: dgpdcarges@yahoo.com

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020

regio.adrmuntenia.ro | facebook.com/adrsudmuntenia | www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii