Web Analytics

Lansare de carte atipică a scriitorului Gabriel Cazan

de | 4.10.2018 13:00 | Cultură

După primul eveniment organizat la Băile Herculane și, la mijlocul săptămânii trecute, la Biblioteca Județeană Argeș, scriitorul Gabriel Cazan a avut o lansare atipică a cărții sale „Femeia care l-a întâlnit pe omul din acea Dacie”, la Subway, din incinta Mall Pitești.
A răspuns, în acest fel, managerului Dumitru Dragoș Rățoi. „Primul volum se numește «Omul din acea Dacie care avea numărul 1501 când a ieșit pe poarta numărul doi de la poarta uzinei de la Colibași», iar al doilea are titlul «Femeia care l-a întâlnit pe omul din acea Dacie» și este o continuare a ceea ce am început în primul volum și totul se bazează, în primul rând, pe problema migranților de toate naționalitățile, că sunt români, sirieni, turci… Însă ceea ce am vrut să redau în primul rând, am vrut să continui dezvăluirile despre cum se furau piese de automobile Dacia și cum se fura o Dacie întreagă, nu piesă cu piesă… cum se putea ieși cu o Dacie întreagă pe poarta uzinei de la Colibași! Acum nu mai este așa, dar atunci a fost un furt imens. Totul este real, sunt anchetele pe care un prieten de al meu le-a făcut și pe care mi le-a spus, iar eu nu am făcut altceva decât să le îmbtrac într-o formă literară și să le așez în cartea a doua. Am scris cu suflet și sunt convins că am strecurat în ea multe informații pe care doresc să le transmit cititorilor mei”.
Sunt crâmpeie de viață în acest al doilea volum, care va atrage după sine și un al treilea, așa după cum a mărturisit autorul, povești adevărate, chiar dacă, după cum spunea și tovarășa sa de viață, actrița Luminița Borta, „sunt povești aproape venite din literatura fantastică, lucrurile sunt foarte interesante și peste toate plutește această dorință a lui Gabi Cazan de a vedea o lume imperfectă care devine perfectă prin sufletele frumoase care o locuiesc”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii