Landmark vrea să scape de deşeurile lui Tofan cu ajutorul Primăriei Câmpulung

de | 17.09.2015 19:25 | Dezvăluiri

# Motivația lui Sergiu Filip (foto), administratorul firmei de pe fosta platformă Aro, ține în primul rând de afaceri și mai puțin de grija față de câmpulungeni

În condiţiile în care Global Eco Center a evacuat de pe fosta platformă ARO în jur de 500 de tone din totalul de 3.270, proprietarul halei în care Vasile Tofan s-a ocupat cu gestionarea substanţelor periculoase vrea să forţeze eliminarea răului. Sergiu Filip, administratorul Landmark Management, s-a adresat în acest scop Primăriei Câmpulung, după ce nu a găsit înţelegere la autorităţile de mediu. Intenţia ar consta în intrarea în problemă a firmelor care au produs deşeurile, în fapt proprietarii reziduurilor până la neutralizarea acestora.

Viceprimarul Țâroiu confirmă: „Am fost solicitați să ne asociem în disputa cu Global Eco Center”   

Întâlnirea dintre Sergiu Filip şi primarul interimar Liviu Ţâroiu a avut loc săptămâna trecută. „Am fost solicitat să ne asociem în disputa cu Global Eco Center, fiindcă cei de la Landmark vor şi au făcut propuneri să vină producătorii de deşeuri să-şi recupereze deşeurile depozitate de Global. Au întâmpinat nişte greutăţi din partea Agenţiei de Mediu şi a Gărzii de Mediu, din acest punct de vedere. Am stabilit împreună să ne facă o informare cu ce au întreprins până acum, astfel încât şi noi Primăria, împreună cu Prefectura să forţăm lucrurile şi să-i obligăm pe producătorii de deşeuri de la care au fost colectate să vină să şi le retragă. Le-am spus că le acordăm tot sprijinul, nu văd ce probleme ar fi să nu îi susţinem”, ne-a declarat Liviu Ţâroiu.
Ideea responsabilizării firmelor care au adus deşeurile pe fosta platformă ARO, acolo unde Global Eco Center trebuia să le neutralizeze, nu iese pentru prima dată în evidenţă. Numai că lipsa de receptivitate a operatorului administrat de Vasile Tofan a constituit o piedică în punerea acesteia în aplicare. Mai mult, cei de la Global Eco Center ne-au declarat în urmă cu ceva timp că ar fi dispuşi să rezolve problema deşeurilor nu apelând la furnizori, ci tot cu ajutorul Primăriei Câmpulung, aşa cum încearcă acum Landmark Management. Motivaţia demersului încercat de firma lui Sergiu Filip nu ţine neapărat de grija faţă de Câmpulung, ci de afaceri, în condiţiile în care operatorul de deşeuri are datorii faţă de proprietarul halei pe care a închiriat-o, proprietar care a solicitat deja demolarea părţii de construcţie care a fost afectată de incendiul din octombrie 2013.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii