Web Analytics

„Lalele, lalele” la Piteşti, în primă audiţie absolută pentru orchestră simfonică

de | 13.04.2017 16:27 | Actualitate

RazvanLuculescu

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic dedicat sărbătorii florilor de la Piteşti, Simfonia Lalelelor.

Orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Răzvan Luculescu (foto), va interpreta: Robert Schumann – Simfonia nr. 1 în Si bemol major, a Primăverii, Piotr Ilici Ceaikovski – Valsul florilor din Spărgătorul de nuci, Camille Saint-Saëns – Bacchanale din opera Samson și Dalila, Johann Strauss Jr. – Valsul Trandafirii din Sud, Frederick Loewe – Selecțiuni din My Fair Lady, Leroy Anderson -Valsul pisicii şi Temistocle Popa/Răzvan Luculescu – Lalele, lalele, în primă audiţie absolută pentru orchestră simfonică.
Dirijorul Răzvan Luculescu a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti (pian şi contrabas) şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A avut colaborări cu instituţii muzicale de prestigiu din Scoţia şi Austria, dar şi din România: Filarmonica „George Enescu”, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Din 2001 locuieşte în Scoţia, unde este directorul şi dirijorul corului „Milngavie Choir” din Glasgow. A mai dirijat orchestra filarmonicii Piteşti în 2008 şi 2010.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii