Web Analytics
scris joi, 23.08.2012

Lady Gaga poartă frunza lu’ madam Udrea

Ciudate lucruri se mai petrec și cu miniștrii ăștia ai noștri de la turism. Cum ajung cocoțați la putere, îi prinde beția de înălțime de parcă s-ar afla în vârful Ceahlăului sau al Olimpului. Și în această amețeală de pe urma succeselor, îi apucă cele mai năstrușnice inițiative: Unu să planteze litoralul cu palmieri să eucalipși, altul, de data aceasta de sex invers – să facă reclamă și publicitate mascată chiar cu trupul său feminin și felin, fălos și focos, în rochii mulate, care să îi scoată în evidență toate atracțiile. Când pe munte, când la mare, când pe armăsar sau pe bicicletă călare, când în chip de țărăncuță cu ie străvezie, când de VIP-ă cu sandale aurite. Aceeași doamnă care tot pentru promovarea turismului mai comandă și o frunză, bineînțeles prin licitație, plătind o sumă importantă pentru o idee aberantă. O foaie verde și crestată care a fost contestată că ar aduce a frunză de arțar canadian.
Actualul titular, care se pare că făcuse o adevărată pasiune pentru predecesoarea sa, poate mai ceva decât acel primar care dormea cu fotografiile ei sub saltea, sau colegul de la externe care declara că se topește de admirație, a păstrat fermecat foaia verde și crestată ca pe un talisman cu puteri miraculoase.
O fi, n-o fi așa, cum spune șeful guvernului că s-a îndrăgostit lulea de Lady Gaga, adevărul de necontestat este că a sponsorizat-o cu sute de mii de euro din fondurile de publicitate ale ministerului pe care îl conduce, mai exact din visteria statului. Nu pricepem în ce scop, dacă va fi urmărit altceva, tot n-a ajuns în patul ei, dar cunoaștem motivația: tot promovarea turismului românesc! Ceea ce se putea realiza prin păstrarea frunzei verzi și crestate a doamnei Udrea de marea cântăreață în concertul acela extraordinar, unic pe plan mondial. Oricât de extravagantă, Lady Gaga nu a acceptat să atârne bijuteria vegetală acolo unde o folosea maica Eva în tinerețe, când a observat că stă goală în rai. Dar ca să ia banii, i-a făcut loc pe un panou de decor.
Însă în viziunea domnului ministru, a consilierilor săi, a colegilor din guvern, hoarde întregi de turiști, din țară și din străinătate, aveau să pornească, să cucerească frumusețile și bogățiile patriei…
Nu întâmplător, diva a apărut în scenă pe un cal adevărat, poate același pe care îl încălecase în Manej doamna noastră Ileana Cosânzeana.
Mesajul strecurat în mintea spectatorilor era ”Domnilor turiști, veniți să călăriți!”   
Și acesta a fost de abia începutul. După care a urmat marea nebunie când spectatorii căzuți în transă nici nu mai știau de ei. Nu se putea să existe un moment mai potrivit de răsucit mințile. În prezența frunzei miraculoase, când Lady Gaga se îndoia și se unduia sub lumina reflectoarelor, spectatorii vedeau și auzeau valurile Mării Negre și legănarea codrilor străbuni. Când sunetele gâlgâiau în gătul ei, spectatorii auzeau surâul izvoarelor cristaline. Când făcea șpagat Lady Gaga, spectatorii aveau în fața ochilor crăpăturile din munți, cheile și trecătorile de pe văile Bistriței, Bicazului, Prahovei, Oltului, Jiului, Cernei și Argeșului cu Drumul Transfăgărășan, cu Bâlea Lac aproape de cer. Când Lady Gaga își vâra capul într-o mască de urs, se auzea îndemnul ”Veniți domnilor turiști în țara cu cel mai bogat fond cinegetic unde puteți recolta cele mai frumoase trofee vânătorești”. Când Lady Gaga arunca aproape totul de pe ea, însemna că în țara asta te poți desfăta cu cele mai frumoase și mai focoase fete din Europa și la cele mai convenabile prețuri. Când Lady Gaga își punea coarne, te puteai gândi la experiențe unice cu demoni, strigoi, vampiri, fantome ca pe vremea lui Dracula.
Și de abia s-a încheiat concursul și turiștii au pornit să ia cu asalt plaja, hotelurile, campingurile, pensiunile, stațiunile balneare; delfinii, meduzele, calcanii; urșii, lupii, jderii, bursucii, mistreții, țapii lopătari, caprele negre; lăstunii, pescărușii, vulturii, corbii, liliecii, cucuvelele, licuricii; sexy barurile și localurile de masaj erotic cu finalizare… Sumele sponsorizate deveneau dublate, triplate, însutite, înmiite…
Vise frumoase, domnule ministru!

Lady Gaga  poartă frunza lu’ madam Udrea

(Prof. Marin Ioniţă)

Distribuie!

0 Comentarii