Web Analytics
scris marți, 15.10.2024

Ladislau Bölöni: „Mutu nu a respectat sarcinile mele”

Marți, 15 octombrie, România întâlnește Lituania, la Kaunas, unde tricolorii au mai jucat de patru ori. De stadionul Darius&Girenas se leagă și ultimul meci al lui Loți Bölöni ca selecționer.

Ladislau Bölöni: „Mutu nu a respectat sarcinile mele”

Primele două partide s-au disputat în anii 30, ambele amicale. Pe 26 august 1931, România s-a impus cu 4-2, prin tripla lui Iuliu Bodola și reușita lui Grațian Sepi, iar pe 8 iulie 1937, fotbaliștii români au câștigat cu 2-0, marcatori Bodola și Ionică Bogdan.

Următoarele meciuri Lituania – România pe stadionul din Kaunas s-au disputat la începutul anilor 2000. Pe 6 iunie 2001, a fost un meci special pentru naționala noastră, câștigat cu 2-1. Selecționerul Ladislau Bölöni era pe picior de plecare la Sporting Lisabona, iar tricolorii aveau nevoie de victorie pentru a-și consolida locul în barajul pentru Cupa Mondială 2002.

Până la urmă, meciul Lituania – România 1-2, din 6 iunie 2001, de la Kaunas, avea să fie ultimul pentru Bölöni ca selecționer al tricolorilor.

Peste ani, Loți a povestit, pentru Libertatea:

”Nu se știa că plec, dar se bănuia. Am plecat la Kaunas cu un moral bun. Nu știam încă 100 la sută dacă va fi ultimul meu meci ca selecționer. Erau puține șanse să rămân, dar erau.

Vorbeam mult cu Adrian Ilie, cu Viorel Moldovan, cu Iulian Filipescu. Ei formau trioul care mă ajuta ca mesajele mele să ajungă așa cum trebuie la echipă.

Am fost nervos înaintea partidei, ca de obicei. Era un meci decisiv pentru locul 2. Succesul ne dădea posibilitatea să câștigăm timp pentru a pregăti barajul.

Nu mi-au ieșit schimbările. În repriza secundă l-am introdus pe Mutu în locul lui Adi Ilie. Conduceam cu 2-0. Mutu voia să marcheze, dar nu a reușit să respecte sarcinile mele. Am făcut pasul înapoi, lituanienii au creat presiune, au marcat și am avut un final de meci cu emoții”.

Naționala din Lituania are o însemnătate aparte în familia Lucescu. Răzvan Lucescu a debutat ca selecționer într-un meci Lituania – România 0-1, disputat pe 6 iunie 2009, la Marijampole, în preliminariile CM 2010. Golul victoriei a fost marcat de Ciprian Marica.

Citește și: Mircea Lucescu: Meciul cu Lituania va fi de „care pe care”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...