Web Analytics

Laboratorul farmaceutic german CureVac abandonează dezvoltarea primului său vaccin anti-Covid

de | 13.10.2021 09:53 | Actualitate, Politica si Administratie

CureVac a anunţat marţi că abandonează dezvoltarea primului său vaccin antiCovid, purtător de speranţă la început, dar a cărui eficienţă s-a dovedit dezamăgitoare.

Compania – specializată în tehnologia ARN mesager – urmează ”să se concentreze asupra dezvoltării unui vaccin împotriva Covid-19 de a doua generaţie”, la care lucrează împreună cu brtanicii de la GSK şi urmează, astfel, ”să retragă” actualul vaccin-candidat din procedura de examinare continuă a Agenţiei Euroene a Medicamentului (EMA). Acest lucru ”pune capăt” unui acord de precomandare UE a 405 milioane de doze, precizează laboratorul, care continuă negocierile cu Bruxellesul cu privire la a doua generaţie a vaccinului.

CITEȘTE ȘI: Sondaj: Ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false

Lupta mondială împotriva Covid continuă, iar noi suntem hotărâţi să contribuim în mod decisiv cu un vaccin sigur şi eficient”, însă ”exigenţele unei lupte eficiente împotriva virsului şi variantelor care apar s-au schimbat”, afirmă într-un comunicat CEO-ul CureVac Franz-Werner Haas. Laboratorul german a anunţat la începutul lui iulie rezultatele definitive ale unui studiu clinic la scară mare, care arătau o eficienţă de doar 48%, un nivel cu mult mai slab decât al altor vaccinuri de tip ARN mesager – ale alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

CITEȘTE ȘI: Primarul de la Boteni – în doliu! Mama sa a încetat din viață

CureVac şi GSK vor să lanseze ”în lunile următoare” un studiu clinic al vaccinului de generaţia a doua, în vederea unei omologări ”în cursul lui 2022”. O autorizare a primului vaccin ar fi fost probabilă ”abia cel mai devreme în trimestrul doi al anului viitor”, se arată în comunicat.

Compania, fondată în 2000 de către cercetătorul Ingmar Hoerr, un pionier în cercetarea cu privire la ARN mesager, a fost una dintre primele care s-a lansat în cursa vaccinului antiCovid.

Sursa foto: hepta.com

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii