Web Analytics
scris duminică, 06.10.2024

Laborator clandestin pentru fabricarea metamfetaminei. 3 traficanți de droguri, reţinuţi

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au reţinut, duminică, trei bărbaţi de naţionalitate cehă şi ucraineană şi o femeie de naţionalitate slovacă, cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc. Aceștia dețineau un laborator clandestin pentru fabricarea metamfitaminei, într-o locuinţă închiriată în comuna Petrova.

Laborator clandestin pentru fabricarea metamfetaminei. 3 traficanți de droguri, reţinuţi

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, cercetările efectuate au reliefat că la finele lunii septembrie, inculpaţii, cu vârste între 32 şi 44 de ani, în scopul producerii unor cantităţi de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmaţiei şi au demarat achiziţionarea de materiale şi substanţe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei, precum şi identificarea unui imobil în care să poată operaţionaliza un laborator clandestin.

Citește și: Tânărul care a ucis o fată de 18 ani în fața fraților, scos de la Psihiatrie pe răspunderea bunicilor

Aceştia au închiriat o locuinţă în comuna Petrova, judeţul Maramureş, unde au transportat echipamentele şi substanţele, inculpaţii de origine cehă şi slovacă având cunoştinţele necesare fabricării drogului de mare risc (metamfetamina), iar inculpaţii de origine ucraineană având rolul de a-i sprijini pe cei doi şi de a asigura paza locului de fabricare.

Pe parcursul a două zile, inculpaţii au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării, după care au intenţionat să părăseacă zona, având asupra lor circa 1,6 kilograme din substanţa produsă, fiind prinşi în flagrant în timp ce se deplasau cu două autoturisme, menţionează sursa citată.

De asemenea, a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară în imobilul în care a funcţionat laboratorul ilegal, fiind identificate şi ridicate diverse ambalaje, intrumente şi ustensile, precum şi cantităţi de substanţă utilizate de către inculpaţi la producerea metamfetaminei.

Citește și: O familie a fost găsită moartă într-un apartament


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...