Web Analytics

La loc comanda: fostul administrator judiciar preia din nou insolvenţa clinicii Motoc

de | 23.02.2017 13:36 | Dezvăluiri

3 PetrisorMotrun# Petrișor Motrun, cel pe care îl înlocuiește Cristian Cîrmaciu, tocmai îi permisese Mioarei Motoc intrarea în firmă
După ce, inițial, Aktiv Lex SPRL a obținut interzicerea accesului Mioarei Motoc în clinică și a solicitat instanței inclusiv atragerea răspunderii doctoriţei (care este asociat în firmă) pentru intrarea în insolvenţă (în martie, anul trecut) a SC Andreea Motoc SRL, luna aceasta, imediat după înlocuirea administratorului judiciar, situaţia s-a schimbat.

Art Pro Insolv SPRL, reprezentat de Petrișor Motrun, care tocmai preluase insolvența debitoarei, i-a permis Mioarei Motoc să intre din nou în clinică. Au apărut şi primele măsuri: caseta luminoasă cu ultima denumire a clinicii, „Centrul medical Activ”, a fost acoporită cu folie neagră, iar o parte dintre angajați, anunţaţi că urmează să fie disponibilizaţi. Motrun a decis suspendarea temporară a activității debitoarei, fără anunțarea creditorilor, ceea ce a atras contestații din partea acestora din urmă, care s-au adresat Tribunalului Specializat Argeș, instanță care le-a dat creditorilor câștig de cauză. În plus, de marți, 21 februarie, Curtea de Apel Pitești a schimbat… schimbarea.  Aktiv Lex, reprezentată de practicianul în insolvență Cristian Cîrmaciu, este din nou administratorul judiciar al firmei la care Mioara Motoc este asociat.

Vila familiei Motoc va fi scoasă la licitație

Pe lângă aceste schimbări, Mioara Motoc mai are și alte probleme. Executorul judecătoresc Radu Marius a anunțat, pentru 27 februarie, scoaterea la vânzare a vilei din Pitești a familiei Motoc (imobil situat pe strada Simion Bărnuțiu, al cărui proprietar este fiica Mioarei Motoc). Prețul de la care pleacă licitația este de 810.000 lei. Beneficiarul sumei va fi UniCredit Bank S.A, unul dintre marii creditori ai firmei, care, printre altele, a formulat inclusiv o plângere penală împotriva SC Andreea Motoc SRL și împotriva Mioarei Motoc, ca fost administrator, pentru înșelăciune, fals și uz de fals.
De altfel, ca și Farmexim, UniCredit Bank S.A este una dintre firmele înscrise la masa credală ce au contestat în instanță măsura administratorului judiciar Art Pro Insolv SPRL, reprezentat de Petrișor Motrun, de a suspenda temporar, fără notificarea creditorilor, activitatea SC Andreea Motoc SRL. Instanța a admis contestațiile creditorilor și a considerat că nu s-a făcut dovada existenței unor motive temeinice care să impună suspendarea temporată a activității debitoarei și, în consecință, a anulat măsura lichidatorului judiciar proaspăt instalat.
Printre procesele pe care le mai are SC Andreea Motoc SRL cu creditorii se numără și cel cu Diamedix Impex SA care a făcut în instanță o cerere de restituirea a bunurilor (aparate puse de creditor la dispoziția clinicii, care nu i-au mai fost returnate), cauză ce urmează să se judece pe 28 februarie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii