Web Analytics

La Inspectoratul Şcolar, concurs de experţi cu dedicaţie pentru pretendenţii la scaunele de directori

de | 13.07.2017 10:08 | Politica si Administratie

01 examenPentru că una dintre condiţiile pe care trebuie să o îndeplinească pretendenţii la funcţiile de directori de şcoli (împărţite în această vară) este şi dobândirea calităţii de expert în management educaţional, Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat în mare viteză un nou concurs pentru completarea corpului naţional al acestor experţi. Înscrierile la concursul experţilor în management educaţional s-au făcut online, în aplicaţia informatică, în perioada 5 – 9 iulie a.c. Acesta este cel de-al doilea concurs de experţi organizat în acest an, respectiv a 12-a serie, per total, la nivel naţional.

42 de dascăli din Argeş se vor experţi în management educaţional

Potrivit oficialilor din Ministerul Educaţiei, pentru anul şcolar 2016 – 2017 au fost scoase la concursul de experţi un număr de 228 de locuri. Anunţul privind organizarea concursului a fost făcut public de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş abia pe 5 iulie, adică în prima zi de înscrieri. În judeţul nostru, 42 de dascăli şi-au depus cererile de înscriere. Dintre aceştia, 41 vor fi evaluaţi de către ISJ Argeş, iar unul de către Ministerul Educaţiei Naţionale. La nivel naţional, 1857 de cadre didactice aspiră la calitatea de expert în management educaţional.
Candidaţii din judeţul nostru îşi pot depune portofoliile la registratura Inspectoratului Şcolar până la data de 17 iulie, adică fix ziua în care are loc şi proba scrisă a concursului pentru funcţiile de directori. Între 19 – 24 iulie a.c. va avea loc evaluarea portofoliilor candidaţilor, iar pe 24 iulie se vor afişa primele rezultate. Depunerea contestaţiilor va avea loc între 25 – 31 iulie, iar până la 1 august acestea se vor soluţiona. Pe 7 august, cu două săptămâni înainte de elaborarea deciziilor de numire în funcţie a directorilor de şcoli, ministrul Liviu Pop va emite ordinul privind înscrierea profesorilor care au promovat concursul de experţi în Registrul naţional al experţilor în management educaţional.
Primul concurs de experţi în management şcolar din acest an a avut loc în luna februarie, când au participat 124 de dascăli argeşeni. Dintre aceştia, 95 au promovat, în frunte cu fostul şef al ISJ Argeş de pe vremea democrat-liberalilor, Gabriel Bratu, singurul care a obţinut în seria respectivă maximul de 100 de puncte. La ora actuală, judeţul Argeş are 1.033 de experţi în management educaţional.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii