Am pornit în căutările noastre jurnalistice către Orașul Mioveni, unde avem atâtea documente legate de neregulile de la Fondul Funciar. Menirea noastră ca jurnaliști este de a prezenta doar adevărul, de a elimina faptele susceptibile de corupție și de a scoate la lumină anumite nereguli.
În drumul nostru am vrut să oprim la Primăria Mărăcineni, dar am poposit mai întâi la biserică, văzând în apropiere o doamnă cu o sapă în mână. Am întrebat-o cum se numește și ce face cu sapa și dânsa a răspuns că se numește Florica și merge să curețe mormintele, că se apropie Învierea Domnului. Cu fața senină, ne povestea cum primesc și morții lumina Învierii atunci când mormintele sunt îngrijite. Ar fi avut mai multe să ne spună, dar am pornit și ne-am oprit la Primăria Mărăcineni, voind să facem o discuție legată de administrația celor două primării: Mărăcineni și Mioveni, care nu și-au delimitat nici acum statutul administrativ al fiecăreia. Voiam să vorbim cu dl primar și, negăsindu-l, am pornit către Mioveni.
Dar, înainte de a ajunge la Primărie, am stat de vorbă cu dl inginer Costescu Constantin pe seama documentelor prezentate la redacție, săptămâna trecută. Mai întâi l-am întrebat dacă știe în ce perioadă ne aflăm și dacă e creștin. Acesta ne-a răspuns ”Da, doamnă, sunt un adevărat creștin, părinții mei au vrut să mă facă preot dar vremurile au fost altele și am ajuns inginer, calitate în care am răspuns de cea mai mare bază de transport din țară, la Autoturisme Colibași. Aveam în subordine aproape 2000 de salariați și peste 1200 de mașini, de care răspundeam, dar nu am făcut pe nimeni să sufere. Iar eu astăzi sunt purtat prin tribunal datorită unor nedreptăți.
– Domnule inginer, suntem în perioada Paștelui și vă întreb dacă puteți să-i iertați pe cei care v-au făcut rău?
– Da, doamnă, îi iert, dar să-mi reconstituie drepturile ce mi se cuvin.
L-am văzut senin pe dl inginer atunci când a pronunțat cuvântul „iertare” și i-am spus că inima întunecată se va lumina când i se va face dreptate și, dacă e cazul, îi vom publica documentele spre dovedirea adevărului. I-am sugerat să aibă liniște de sărbători și să ia Lumina Învierii cu credință și speranță.
Dl inginer ne-a îndrumat către părintele Pufu de la Colibași, care știe mai bine să răspundă la întrebările despre Sărbătoarea Paștelui. Îndreptându-ne către părintele Pufu și solicitându-i un interviu, acesta cu amabilitate ne-a răspuns la întrebările noastre.
Citește și Caracatiţa se zguduie la Comisia de Fond Funciar Mioveni
– Părinte, ne scuzați că indrăznim să vă deranjăm și în această perioadă aparte, dorim să ne spuneți câte ceva despre sărbătoarea Învierii, cinstită atât de mult în viața noastră creștină. Vă întreb, ce semnificație are postul, iertarea și Lumina Învierii?
– Doamnă, nu vreau să fac o teologie legat de aceste subiecte, ci vă pot spune că postul adevărat este nu numai cel de la mâncare și băutură, ci și eliminarea răutăților și împăcarea cu semenii noștri. Iertarea este o condiție a împăcării noastre cu Dumnezeu, cum se spune în rugăciunea Tatăl nostru: „şi ne iartă nouă… precum și noi iertăm”. Iertarea înseamnă împăcarea cu semenii noștri, stoparea răutăților și ferirea de a nu mai greși, căci e ușor să greșești, dar e dureros să persiști în greșeală.
– Da, părinte, dar cum credeți dumneavoastră, e ușor să ierți pe cel care-ți greșește?
– Doamnă, Sfânta Scriptură spune că dacă un frate de-al tău îți greșește, ia-l inspre tine și să-l mustri. Dacă te-a înțeles este bine, dacă nu, mai ia cu tine un martor. Dacă nici atunci nu te-a înțeles, supune-l adunării și dacă nici atunci nu a înțeles, să-ți fie ție ca un „păgân și vameș”. Așadar de 70 de ori câte 7 să iertăm greșelile, nu aritmetic, ci biblic. Legat de Învierea Domnului, aceasta nu s-a realizat decât prin sacrificiu. Sfânta Cruce pe care S-a răstignit Mântuitorul nu este decât un act de început al mântuirii. Cu alte cuvinte, ca să ajungi la Înviere mergi pe calea Crucii unde urmează bucuria Învierii, așa cum a spus Mântuitorul după Înviere „Bucurați-vă”.
– Părinte, după cât am înțeles, aveți probleme cu anumite persoane care v-au supărat din Primărie, ce părere aveți despre aceștia?
– Doamnă, majoritatea angajaților din Primărie sunt oameni de „pus la rană”, întodeauna am avut relații de prietenie cu toți, exceptând pe cei câțiva, mai puțini decât numărul degetelor de la o mână.
– Dar cu aceștia cum credeți că veți avea un dialog?
– Doamnă, eu i-am iertat și pe aceștia, în sensul îndreptării lor, pentru că tot Scriptura ne învață să mergem după oaia cea pierdută și să o aducem la staul. În baza liberului arbitru fiecare e stăpân să-și aleagă binele sau răul, lumină sau întuneric, viața sau moartea, după aprecierea lor.
Chiar zilele trecute cineva de bună credință m-a întrebat cum poate să ajute societatea, dar nu i-am dat nici un răspuns, înțelegând prin aceasta că prin adevăr și neimplicarea în corupție te luminezi și găsești o soluție. Eu doresc să aibă parte de sănătate și lumina Învierii toți oamenii acestui Pământ. Cred că pocăința aduce mântuire și izbăvire de orice necaz al timpurilor pe care le trăim.
– Părinte, mulțumim pentru înțeleptele învățături și să fie așa cum doriți, ca Sărbătoarea Paștelui să aducă sănătate și lumină pentru toți locuitorii acestui oraș.
– Mulțumesc și eu!
RAISSA K.
Citește și „Cutia neagră” de la Comisia de Fond Funciar Mioveni
Citește și Continuă dezvăluirile la adresa Comisiei de Fond Funciar Mioveni
0 Comentarii