Web Analytics

La doar 14 ani, un piteştean a devenit campion mondial la kickboxing

de | 26.09.2019 13:28 | Sport

# Felicitări, Eriko, ai adus centura mondială la noi în judeţ!

Centura Mondială la Kickboxing K1 a ajuns la Pitești. Pe 14 septembrie, Eriko Nițu a participat la Judgement Day World Cup – o competiție în București la care au fost prezente 67 de cluburi din 9 țări. Aici, piteșteanul de doar 14 ani a obținut două medalii de aur și centura mondială de campion la Kickboxing K1 la categoria sa. Eriko Nițu face sport de contact de la vârsta de 6 ani, a început cu Ashihara Karate, iar Kickboxing practică de aproximativ doi ani. A concurat prima dată la 7 ani, iar weekendul trecut, pe 21 septembrie, acesta a mai bifat o competiție, Cupa Tellur Kickboxing K1, în București, unde s-a poziționat tot pe locul I, la categoria de vârstă 13 – 15 ani. În noiembrie, el va participa și la Ashihara Karate – Campionatul Național.

Campionul la kickboxing își dorește să fie medic chirurg

Eriko Nițu, acum elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Ion Pillat” din Pitești, are planuri mărețe. „Îmi doresc să intru la Liceul «Ion C. Brătianu». Mai departe, nu sunt sigur, dar cred că o să merg la Facultatea de Medicină. Îmi doresc să devin doctor chirurg”.
Eriko face parte din categoria copiilor care își ocupă timpul cu performanțe încă de la o vârstă fragedă. „Timp liber nu prea am, doar în weekendurile când nu am competiții”, ne-a povestit campionul. Își dorește să nu dezamăgească pe nimeni, așa că se antrenează zilnic, iar în perioada competițiilor, chiar și de două ori pe zi. „Reușesc să îmi împart timpul foarte bine, sunt foarte ambițios și când îmi doresc ceva, fac tot posibilul să obțin acel lucru”, spune tânărul. Afirmațiile lui sunt întărite de lungul șir de premii. Eriko a participat la 36 de competiții, dintre care 11 sunt internaționale, are 70 de medalii, 17 cupe și două centuri mondiale. „Sunt multe persoane cărora aș vrea să le mulțumesc pentru succesul meu, antrenorului meu Marius Cocean de la Kickboxing, antrenorului meu de la Ashihara Karate – Mihai Vătafu, antrenorului de la sala de forță, Nicu Nicolescu, și, nu în ultimul rând, părinților mei, care mă susțin necondiționat”, a mai spus Eriko Nițu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii