Web Analytics

La Câmpulung se propun măsuri pentru reabilitarea patrimoniului construit

de | 11.07.2018 21:22 | Politica si Administratie

18 cladire 1252Este de notorietate faptul că municipiul Câmpulung este plin de clădiri protejate datorită valorii istorice sau arhitecturale, dar în aceeaşi măsură este cunoscut dezinteresul manifestat până acum faţă de protejarea acestora. Nu mai departe de finalul iernii am prezentat şocantul caz în care cei de la ADP-ul municipal au intervenit cu târnăcopul pentru a înlătura ancadramentul de la fereastra unui imobil monument aflat în proprietate publică.
Mai mult, la doar câteva săptămâni după aceea, acoperişului Vilei Grant, acum Spital TBC, a început să-i curgă ţiglele, fiind nevoie de intervenţia celor de la Pompieri pentru a se înlătura pericolul.
Un semn al aplecării asupra problemei a fost dat recent de administraţia locală, prin propunerea de aprobare a unui program multianual privind creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor din Câmpulung prin reabilitarea acestora, însoţit de un regulament de aplicare a acestuia. Sunt prevăzute măsuri constând în lucrări de intervenţie având la bază documentaţii riguroase, iar în atenţie au intrat, deocamdată, 53 de imobile. Este de precizat faptul că hârtii cu acelaşi scop au mai existat în municipiul muscelean, dar rezultate nu au apărut, astfel fiind favorizată apariţia situaţiei care a dus la anunţarea la 112 a lovirii cadrului ferestrei cu târnăcopul.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii