Web Analytics

„La Bascov e un Consiliu Local paralel, controlat de Bomborezu. Se răzbună pe primar prin Lorena”

de | 22.02.2018 07:21 | Dezvăluiri

11 octavian dumitrescu# Declară consilierul PSD Octavian Dumitrescu (foto), care  vorbește de interese obscure în administrarea comunei # Conspiraţia de la Bascov. După Statul Paralel, a apărut şi Consiliul Local Paralel

Scandalul de la Bascov ia amploare după episodul dezbaterilor pe marginea bugetului Casei de Cultură „Adriana Trandafir”, ședință nocturnă în care au fost tăiate 200.000 de lei din cele 1,4 milioane de lei așteptate de instituție. Consilierul local PSD Octavian Dumitrescu spune că tot circul ar fi pornit de la interesele obscure ale omului de afaceri Cristian Toma, zis Bomborezu, agreat până nu demult de Primărie pentru o serie de lucrări prestate cu utilajele firmei sale și care ar încerca, acum, să controleze o parte a consilierilor locali pentru recâștigarea unor avantaje. Consilierul local Dumitrescu îl acuză pe Bomborezu de organizarea unor ședințe de Consiliu Local paralele celor oficiale, în care s-ar lua adevăratele decizii de la Bascov și spune că inclusiv numirea actualului viceprimar, Gheorghe Nedelea, ar fi una dintre manevrele sale. Omul de afaceri neagă însă acuzațiile ce i se aduc și afirmă că ar fi vorba doar de speculații și răutăți.

Interesant este că, potrivit consilierului local Octavian Dumitrescu, el însuși un aspirant la fotoliul de viceprimar al comunei, războiul de la Bascov se dă nu doar în Consiliul Local, ci și în interiorul grupării PSD, partid care numără beligeranți din ambele tabere. Consilierul vorbește de existența unui Consiliu Local paralel cu cel oficial și dă exemplul unor întâlniri secrete cu diverși consilieri (nu doar din PSD), puse la cale în locuința personală, sau în cadrul unor sejururi la munte, de omul de afaceri Cristian Toma, zis Bomborezu, toate, în opinia sa, cu susținerea viceprimarului Nedelea. O astfel de ședință  ar fi precedat-o inclusiv pe cea cu tăierea de buget care a lovit  în „cultura” comunei.

„În Consiliul Local Bascov s-a creat un grup coordonat de un așa zis Bomborezu, mai exact Toma Cristian, tatăl unui consilier local. De fapt, om de afaceri, fost beneficiar al celor mai multe contracte cu Primăria Bascov. În momentul alegerilor pentru viceprimar el este cel care a tras sforile la el acasă. A coordonat aceste ședințe și a desemnat inclusiv viceprimarul împotriva voinței primarului. De fapt, toate ședințele de dinainte de alegeri s-au făcut la el în casă.
El vrea să-l atace, prin această grupare, pe domnul primar Stancu. Așa s-a întâmplat și când a convocat o ședință, atunci, seara, fără știrea primarului… Au tipărit niște materiale cu scopul de a o «judeca» pe Lorena, nu știu pentru ce. Toată ședința era împotriva Lorenei. Unul dintre convocatorii acestei ședințe a fost acest Bomborezu. Problema e că, de când primăria și-a cumpărat propriile utilaje, nu mai are nevoie de serviciile firmei acestui Bomborezu, iar el e foc și pară pe primar. S-a ajuns în situația în care la Bascov e un Consiliul Local paralel, controlat de Bomborezu. Se răzbună pe primar prin Lorena”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, consilierul local PSD Octavian Dumitrescu. Alesul local, care ne-a trecut pragul redacției, sugerează că tăierea celor 200.000 de lei pentru Casa de Cultură din Bascov este doar una dintre răzbunările lui Bomborezu pe primarul Gheorghe Stancu, iar Lorena Toma, managerul instituției, ar fi, în acest război, mijlocul cel mai la îndemână.

Lorena Toma: „Sunt niște interese financiare, politice…”

11 lorena„Sunt niște interese financiare, politice, mai multe nu știu. Dar sunt și oameni care nu mai pot să tacă. Aşa am aflat şi eu de existenţa unor şedinţe neoficiale nocturne în care se iau tot felul de decizii…”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Lorena Toma, directorul Casei de Cultură Bascov, care, într-un număr anterior al ziarului nostru în care a vorbit despre persiflări, jigniri și amenințări făcute de un grup de consilieri locali la adresa ei și a colegelor sale.

„N-am fost în nicio excursie cu consilierii, unde dracu să mă duc?”

11 TomaOmul de afaceri  Cristian Toma neagă că ar fi artizanul vreunei astfel de ședințe.
„Nu e adevărat. Sunt speculații astea, potrivit cărora i-aș fi convocat eu într-o ședință, la mine acasă. N-am fost în nicio excursie cu consilierii, unde dracu să mă duc? N-am avut nicio întâlnire cu consilierii locali înainte de respectiva ședință. Sincer, nu prea știu ce se întâmplă. Consiliul Local ar trebui să știe ce se întâmplă… Nu știu de unde au plecat zvonurile astea, chiar sunt curios să știu cum și de ce. Contractele pe care le-am avut cu Primăria Bascov au fost cu mult timp în urmă. Nu are nicio legătură cu ce fac eu acum. Sunt aberații și răutăți. Am contracte destule. Am o grămadă de contracte și cu primării, și cu privați… La momentul ăsta, chiar  nu am oameni destui ca să le fac față! Cât despre faptul că mi se spune Bomborezu, nu văd de ce îi preocupă pe unii. E porecla pe care a avut-o bunicul meu și s-a transmis din generație în generație”, a declarat, contactat de Jurnal de Argeș, Cristian Toma.

Vicele Nedelea zice că s-a dat o amploare nejustificată

11 nedeleaViceprimarul Gheorghe Nedelea, pomenit și el în această poveste cu acuzații dure, este de părere că s-a dat o amploare mult prea mare unei tăieri de buget absolut justificată într-un context în care se anunță un an financiar greu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii