Web Analytics

Kovesi contestă la ÎCCJ tergiversarea dosarului său de către Secția Specială

de | 11.01.2021 14:22 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Procurorul-şef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi, a contestat tergiversarea soluţionării dosarului în care este cercetată pentru repatrierea din Indonezia a fostului director FNI Nicolae Popa.

Citește și: Calinic își cere iertare pentru glumele pe seama Covid și laudă Israelul pentru succesul campaniei de vaccinare

După cum se poate vedea pe portalul ÎCCJ, fosta şefă a DNA a deschis un proces în data de 23 decembrie, la Înalta Curte, având ca obiect “contestaţie durată proces”.

Despre dosarul în care Kovesi este cercetată penal, Înalta Curte susţinea că acuzaţiile adresate fostei şefe DNA sunt neprobate şi neclare, iar măsurile luate de procurorul Adina Florea sunt nelegale.

Înalta Curte a stabilit primul termen de judecată pe 20 ianuarie.

Citește și: Dezvăluiri incendiare din Raportul Corpului de Control al Ministerului Apelor şi Pădurilor la Direcţia Silvică Argeş 

Reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în aprilie 2019, să ridice controlul judiciar pe care procurorul Adina Florea, de la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, îl impusese fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii