Web Analytics
scris miercuri, 24.07.2024

Klaus Iohannis a promulgat legea. Liber la vânătoare de urși

În urma tragediei petrecute în Munții Bucegi, în care o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs, președintele Klaus Iohannis a aprobat legea care permite împușcarea acestor urși agresivi, care pun în pericol siguranța oamenilor.

Klaus Iohannis a promulgat legea. Liber la vânătoare de urși

În cadrul unei sesiuni extraordinare, Plenul Camerei Deputaților a adoptat luni proiectul de lege destinat reglementării managementului populației de urși.

Citește și Pitești. Atelier de icoane pe sticlă, în Piața Primăriei

„Decret privind promulgarea Legii pentru completarea art. 1 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 719/08.11.2023)”, este decretul semnat marți, 23 iulie, de președintele Klaus Iohannis.

Proiectul legat de urși a fost aprobat cu 214 voturi favorabile, șapte împotrivă și 23 de abțineri. Un deputat a fost absent de la vot.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită