Web Analytics

Jurnalul, la un sfert de veac. Cum îl văd oamenii care îl fac… 25 de ani, 1300 ediţii şi 3 milioane de ziare tipărite

de | 28.03.2019 13:05 | Actualitate

25 de ani de existență neîntreruptă, aproape 1300 de ediții (1288, ca să fiu riguros) și peste 3 milioane de ziare tipărite. Așa arată astăzi „matematica” Jurnalului de Argeș. O matematică frumoasă, pe care îndrăznesc să o suprapun și cu una personală: din cei aproape 28 de ani de când primul meu cuvânt, timid, de jurnalist vedea tiparul unei pagini de ziar, în ultimii 8 ani și 4 luni am fost, fără întrerupere, condeier la Jurnalul de Argeș. Ce înseamnă Jurnalul de Argeș? Înseamnă puterea, pe care tot mai puține publicații o au, de a ridica cititorul din fața calculatorului și a-l trimite la chioșcul de presă să-și cumpere ziarul, să-i simtă mirosul cernelii și să trăiască senzația unică a aflării veștilor zilei direct de pe hârtie.
Ce înseamnă pentru mine Jurnalul de Argeș? Înseamnă o experiență nu doar profesională, ci una de viață, înseamnă un timp care, dacă îmi voi scrie vreodată memoriile, se va constitui într-un capitol aparte al trecerii mele prin această lume. Jurnalului de Argeș îi doresc să aibă viață lungă și puterea de a rămâne întotdeauna, așa cum a fost mereu până acum, în echipă cu cititorii! La mulți ani, Jurnal de Argeș!
Florin Silvestru

*** *** ***

„E o bucurie să scriu la Jurnalul…”

Fac presă de aproape 21 de ani, iar de 6 ani scriu la Jurnalul de Argeș, săptămânalul-etalon al județului. Un săptămânal ce împlinește 25 de ani și la care cuvintele de ordine sunt profesionalismul, seriozitatea și respectul față de cititori. E o bucurie să scriu la Jurnalul de Argeș în fiecare zi alături de colegi pentru care jurnalismul de cinci stele e o profesiune de credință. La mulți ani și la multe tiraje epuizate, Jurnalul de Argeș!
Denis Grigorescu

*** *** ***

„Valoarea o dă patina de timp depusă pe tâmplele oamenilor…”

Ajunsă la o certă maturitate, o persoană este pe deplin conștientă de valoarea lucrurilor și acțiunilor din viața sa. Valoarea o dă patina depusă de timp pe tâmplele oamenilor, pe faptele și pe creațiile lor.
La 25 de ani, Jurnalul de Argeș a ajuns la acea maturitate înțeleaptă, sigură de sine și de valoarea pe care o reprezintă în societate, acea maturitate plină de avânt tineresc, dar și de voința și de puterea de a face. La fel ca și echipa care îi dă viață.
O echipă din care sunt mândră că fac parte, în primul rând pentru că în ea sunt colegii cu care împart aceleași valori, valori din care, la loc de cinste, face parte adevărul. Da, adevărul acela atât de uzat de prea multă terfeleală prin colbul vremurilor în care trăim, dar pe care noi încercăm să îl scoatem la lumină și să îi redăm importanța pe care o merită!
Și mai este un motiv pentru care prețuiesc echipa Jurnalul. Pentru că în ea sunt oamenii care mă sprijină și mă susțin și care cred în mine, așa cum și eu cred în ei. La mulți ani, colegi! La mulți ani, Jurnalul!
Alina Crângeanu

*** *** ***

„Am simţit şi simt că aici este locul meu din punct de vedere profesional”

Jurnalul de Argeș împlinește 25 de ani de existență. O vârstă rotundă pentru cel mai citit și respectat săptămânal din județul nostru. Scriu la Jurnalul de Argeș de aproape 15 ani și în toți acești ani am simțit și simt că aici este locul meu din punct de vedere profesional, alături de o echipă de oameni cu mare experiență, oameni cu care comunic foarte bine. Cerințele ridicate m-au determinat să mențin un standard la fel de ridicat în ceea ce privește calitatea articolelor, ceea ce nu poate însemna decât un plus pentru cariera mea profesională. Este pentru mine o onoare și o bucurie să scriu la Jurnalul de Argeș.
Marius Ionel

*** *** ***

„Licean fiind, m-am alăturat echipei de jurnalişti în urmă cu 17 ani”

Licean fiind, m-am alăturat echipei de jurnaliști în urmă cu 17 ani, mai exact în anul 2002. Și am găsit aici un colectiv de profesioniști care mi-a oferit șansa de a mă lansa și a mă face cunoscut publicului argeșean.
Pin caricatura pe care am creat-o, am căutat să redau cât mai fidel alăturarea dintre articolele prezentate și viziunea mea.
Jurnalul de Argeș este singura publicație locală existentă care menține o rubrică permanentă de caricatură, îmbinând umorul fin, subtil și realitatea cotidiană din domeniile social, politic, sportiv și administrativ.
Sperând că prin desenele mele să fi ajuns la publicul nostru, îi urez Jurnalului de Argeș ”La mulți ani!” cu multe realizări și o cât mai lungă colaborare, pentru a-i oferi cititorului fidel un umor de calitate.

Bogdan Pintilie

*** *** ***

„Despre colegii mei profi, verticali şi simpatici…”

Am intrat în echipa Jurnalului de Argeș acum trei ani, când am lăsat în urmă, pentru a doua oară, activitatea în televiziune – prima mea dragoste profesională – intrând într-un job de la care nu mă așteptam să mă provoace la fel de mult ca audio-vizualul. Ei bine, a reușit, chiar într-un mod surprinzător de dinamic, mai ales pentru ceea ce înseamnă presa locală. Dar ceea ce a făcut și mai frumoasă trecerea a fost echipa pe care am găsit-o aici, colegii mei profi, verticali și simpatici.
Cristina Stancu – redactor

*** *** ***

„«Jurnalul» pe Bulevardul «Pardon»”

Întâmplător, aniversarea de sfert de veac a „Jurnalului de Argeş” este foarte aproape de împlinirea a 23 de ani de când dau cu pixul pe ogorul presei. Iar din cei 25 de ani ai ziarului, aproape o treime eu am fost, cum s-ar zice, vârful de lance al Jurnalului în Muscel. În două reprize… Astfel am avut ocazia să aflu ce părere au muscelenii despre acesta, iar concluzia duce către o opinie care face referire la seriozitate. Şi nu-i laudă de sine, fiindcă, de cele mai multe ori, caracterizarea a venit din partea unor persoane care au fost vizate de ziar. Şi nu neapărat sub aspect pozitiv! Poate tocmai de aceea „Jurnalul de Argeş” este singurul ziar judeţean care poate fi găsit la Biblioteca Municipală din Câmpulung şi singurul care are reprezentant în „Clubul presei muscelene”. Iar într-o zi de sărbătoare, cum e cea a aniversării de 25 de ani, nimic nu-i mai plăcut decât să vezi cum se plimbă musceleanul pe Bulevardul „Pardon” cu „Jurnalul de Argeş” în mână!
Cătălin Ion Butoiu

*** *** ***

„Pentru mine, Jurnalul de Argeş este familia în care am ales să cresc…”

Pentru un tânăr student la Jurnalism, să intri în lumea presei nu este atât de greu. Se caută forțe proaspete, creative, dornice de muncă la tot pasul. Dar este greu să rămâi.
Pentru mine, Jurnalul de Argeș nu este doar o redacție, este familia în care am ales să cresc. Mai întâi cititor al acestui ziar, apoi membru al acestei echipe. Aici mi-am făcut debutul în presă. Aveam 20 de ani și un singur gând, să mă iniţiez în lumea presei. O cunoșteam doar din cărțile de Jurnalism. Nu știam atunci ce provocări voi întâlni și nici câți oameni frumoși îmi vor deveni, mai târziu, prieteni.
A trecut un an pentru mine, iar pentru Jurnalul, 25. Viață lungă! Să rămâi obiectiv, omniprezent, observator și ocrotitor al societății!
Mari Tudor, cel mai tânăr redactor în prezent

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. La multi ani Jurnalul de Arges ! Felicitari pentru corectitudine !