Web Analytics

Jurnalul de Argeş va publica integral, online, Raportul Corpului de Control al IGPR privind Mafia Permiselor

de | 11.11.2015 18:31 | Dezvăluiri

EDIT: Puteti descarca raportul in format PDF de aici: https://drive.google.com/file/d/0B-RevlaLqgImaTVjcUdTVUY0RmM/view?usp=sharing

În această lună vom publica integral pe site-ul săptămânalului nostru celebrul raport întocmit de Corpul de Control Intern al IGPR în care este evidențiată explicit vinovăția multor polițiști argeșeni precum și a actualilor șefi ai IPJ Argeș în scandalul Fabricii de permise auto. S-a luat această hotărâre întrucât surse serioase au arătat că informațiile publicate de Jurnalul de Argeș, de-a lungul timpului, în legătură cu acest raport exploziv, nu sunt crezute de unii polițiști. Tocmai datorită gravității excepționale a afirmațiilor cu privire la faptele unor polițiști argeșeni, cuprinse în respectivul Raport, e relativ ușor să se afirme că ”imposibil, domle. Dacă ar fi adevărat ce scrie, ar însemna ca unii polițiști, foarte vinovați, să scape. Iar alții, alde Vlăsceanu și ai lui, să plătească cu ani grei de pușcărie pentru fapte de corupție din același dosar?” Adăugăm că afirmațiile din raport arată că actualii condamnați, în frunte cu Voinea și Vlăsceanu, nu ar fi putut să comită faptele penale dacă nu ar fi fost ajutați, prin încălcarea gravă a legii de către cei nominalizați. Adică inclusiv faptul că în Argeș s-au făcut mii de mutații ilegale, mutații ce apar în incendiarul raport. Dacă s-ar fi făcut o cercetare serioasă asupra acestor vinovății, conexe, după declanșarea Dosarului Permiselor în Argeș, s-ar fi putut evita carnagiul permanent din anii următori de pe șoselele României.
Și poate că și fostul primar Piedone nu ar mai fi fost reținut pentru ilegalitățile din tristul dosar al altui carnagiu, cel al incendiului de la Colectiv, dacă ar fi înțeles că trebuie să respecte legea, încă de acum opt ani. Ori el a înțeles că se poate orice, inclusiv să-și ia permisul fraudulos la Pitești. Atât de fraudulos încât se vede din avion. După cum se știe, Cristian Popescu Piedone a ajuns „argeşean“ cu acte în regulă la 27 septembrie 2007, cu o lună înainte de a deveni şofer profesionist. În ciuda faptului că ziua are 24 de ore, iar ziua de lucru are mult mai puține, el a obţinut permisul auto într-o singură zi, la 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de cinci categorii – A, B, BE, C şi CE. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii