Web Analytics

Jurnal din cana cu păsări. Pentru că am talent, mă jur că voi câştiga la loto!

de | 8.11.2018 12:58 | Opinii

S-au copt „cutiile” din grădină! Nu, nu am scris greșit! Dar „dictionary” de la tabletă face ce vrea el și mai ales… figuri! Mă refeream la… „gutui”! Probabil că vi s-a întâmplat și dumneavoastră, poate chiar nu odată. Cândva, în vremea în care abia apăreau bazaconiile astea deștepte și electronice, am scris un mesaj unui amic abia preoțit. N-am verificat la final ce am scris și am dat… send! M-am trezit sunat în prima clipă și luat la bani mărunți! „Bă, Sile, eu ştiam că îți plac, ca şi mie, femeile!” Am recitit repejor ce i-am scris popii, abia popit, și i-am cerut repede iertare pentru „misunderstanding”. De atunci să te ții tăvăleală cu învățătura de engleză, malteză, balteză și pekineză. În fine, nu ies repede la mal. Cu sau fără „dictionary”, viaţa mea literară curge, ba cu turbulențe – ca un râu de munte, ba liniștit – ca un fluviu de la șes. Și toți românii, inclusiv actorii mai mult sau mai puțin importanți din boema literară piteșteană, argeșeană și nu numai, ştiu că apele liniștite sunt adânci. Chiar incredibil de adânci, fraților adevărați și mai mult sau mai puțin vitregi! Ce să fac, nu poate fi învinovățit bunul Dumnezeu că m-a dăruit cu talent. Totuși, port în suflet și am un sac mare de amintiri frumoase despre boema piteșteană din vremea atotputernicei „Securități”. Chiar mă bate gândul să-mi scriu părerile și amintirile din acea perioadă… E posibil însă, cum a zis nu știu care om important, de mă voi scula, pre mulți am să popesc…!
Că veni vorba de acea tare frumoasă bucățică a vieții mele, când aveam bani (și aveam!), că eram ceasornicar bun și nu dădeam chitanțe, dădeam mese în stânga și-n dreapta tuturor talentelor, care nu erau deloc puține pe-atunci. Și uite așa, am început să mă lipesc eu de poezie și poezia de mine. Eram simpatic și, mă repet, poate vă intră-n cap, talentat! Ușor-ușor, anii au trecut și am început să îmbătrânesc, mai bine zis să devin glorios de-a dreptul.
Fraților, s-au copt gutuile și nu cutiile! O fată de la loto s-a îndrăgostit de mine! Voi fi corect și sigur în scurtă vreme voi câștiga din nou! I-am și promis lui Dumnezeu că-i fac biserică! Până apare ziarul scriu asta și vă jur că voi avea cel puțin două numere din șase! Facem pariu!
Numerele sunt: 46, 12, 8, 31, 25 și 19! Cum ar fi să le prind pe toate? Sau măcar 5? Pentru că nu mai sunt ceasornicar bun!
Florian Silişteanu – un poet român printre ai lui, în casa de vacanţă a domnului general Nicolae Bănuţă!
Joi, 1 noiembrie 2018 (biletul îl joc pentru duminică, 4 noiembrie). Shalom!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii