Judecătorul piteştean bătut de poliţişti are fractură de piramidă nazală

de | 16.10.2013 22:54 | Dezvăluiri

# Se îngroaşă  gluma în scandalul  de pe A1. # Medicul legist Dan Manu spune că, pe lângă nasul spart, magistratul Gabriel Apostol s-a prezentat la SML Argeș cu multiple echimoze, escoriații și infiltrate hemoragice la nivelul feței și al membrelor superioare și inferioare # Avocatul judecătorului mai spune și că,  în urma RMN-ului, s-a stabilit că judecătorul are un ligament rupt la nivelul genunchiului.  Bătută cu strigături, duminică seara, în jurul orei 20.30, între un judecător și doi polițiști, în benzinăria MOL de la km 80, de pe Autostrada A1. Șeful Secției penale a Judecătoriei Pitești, judecătorul Gabriel Apostol, și doi polițiști de la Serviciul Autostrăzi au fost protagoniștii incidentului care, de luni dimineață, este evenimentul principal ce a încins atât presa națională, cât și pe cea argeșeană.

Judecătorul Gabriel Apostol: «Vă dați seama ce-ați făcut? Asta e purtare abuzivă.»

Potrivit celor spuse de președinta Judecătoriei Pitești, Georgeta Ionescu –  prima persoană contactată de redactorul Jurnalului de Argeș – judecătorul Apostol telefonase luni dimineață la serviciu pentru a-și anunța șefa că nu va putea veni toată săptămâna, dat fiind faptul că are întreaga față tumefiată, ocazie cu care i-a relatat și ce pățise. Conform relatării sale, judecătorul se întorcea, împreună cu fetița sa în vârstă de 7 ani, de la Slobozia, de la casa părintească și, obosit fiind, a oprit la benzinăria MOL de la kilometrul 80, pe Autostradă, pentru a-și lua o cafea pentru el și un ceai fetiței. În interiorul benzinăriei, a observat doi polițiști, de la Poliția Autostrăzi. Asta a fost ce ne-a spus că știa președinta Judecătoriei Pitești.
Mai multe amănunte am aflat de la avocatul Alin Anton, apărătorul judecătorului Gabriel Apostol: „Cei doi polițiști erau în interiorul benzinăriei, la o cafea. Erau îmbrăcați în uniforme, iar mașina de serviciu era parcată undeva în spatele benzinăriei. Când să intre în benzinărie, judecătorul, văzându-i pe polițiști, a spus în glumă către fiica sa: „Milițiaaa!”, după o replică din celebrul film „BD în acțiune”. A fost o discuție doar cu fiica sa, nicidecum ceva spus în gura mare.” Și totuși, replica i-a făcut pe polițiști să se simtă ofensați și, în consecință, l-au abordat pe judecător. Schimbul de replici a continuat, iar situația a devenit tensionată. Se pare că momentul în care polițiștii au observat că sunt filmați cu telefonul mobil de către interlocutorul lor a fost scânteia care a făcut ca totul să degenereze în violență. „Despre a doua filmare vreau să vă vorbesc, cea în care domnul judecător se îndreaptă către polițiști și le spune: «Vă dați seama ce-ați făcut? Asta e purtare abuzivă.» Moment în care telefonul îi este smuls și zboară pur și simplu prin aer, iar pe fundal se aude: «Pune-i cătușele! Pune-i cătușele!»

Inspecția Judiciară a declanșat o anchetă

Telefonul a continuat să filmeze și să înregistreze, chiar căzut pe jos.”, adaugă avocatul Alin Anton. Tot din explicațiile pe care ni le-a dat avocatul, am aflat că, după ce polițiștii i-au pus cătușele, Gabriel Apostol le-a spus cine este, și-a declinat calitatea de judecător și, după ce aceștia i-au văzut legitimația, i-ar fi scos cătușele. Într-o altă înregistrare de pe telefonul mobil, publicată de mai multe posturi TV naționale, se aude unul dintre polițiști rostindu-și numele: Ciobanu Cătălin. Apoi, vocea judecătorului reproșând: „Urme de cătușe?! Mi-ați stricat și ceasul!”, în timp ce, pe fundal, se aude vocea fetiței, care își văzuse tatăl pus la pământ, pentru a fi încătușat: „Tati, termină! Tati, te rog, termină!” Înregistrarea a fost făcută, evident, după ce cătușele au fost scoase, pentru că se văd mâinile judecătorului arătând în fața camerei urmele lăsate de cătușe. Cert e că în urma violențelor, la care martor a fost un copil de 7 ani, dar și câțiva angajați ai benzinăriei, șeful Secției penale a Judecătoriei Pitești a ieșit foarte șifonat.

Medicina legală confirmă urmele de violență

Medicul legist Dan Manu, de la SML Argeș, ne-a spus că Gabriel Apostol s-a prezentat cu multiple echimoze, escoriații, infiltrate hemoragice, la nivelul feței, membrelor superioare și inferioare și al întregului corp și fractură de piramidă nazală. „S-au constatat semnele de violență și s-au recomandat mai multe examinări de specialitate.”, a mai spus dr. Manu. Avocatul judecătorului ne-a mai spus că, în urma examinării RMN a clientului său, s-au constatat leziuni la nivelul genunchiului, mai exact un ligament rupt, iar medicul legist ne-a confirmat că îl văzuse pe judecător șchiopătând. „Domnul judecător prezintă urme de cătușe pe mâini și are degetul 4 de la mâna dreaptă înegrit, fracturat. Probabil că atunci când l-au trântit la pământ, pentru a-i pune cătușele, l-au călcat pe mână și i-au fracturat degetul.”, a completat Alin Anton. Sesizată prin apel la 112, Poliția Topoloveni s-a deplasat la fața locului, iar dosarul, în care Gabriel Apostol a formulat plângere, a fost preluat de către Parchetul Tribunalului Argeș.
De menționat este faptul că, încă din dimineața zilei de luni, Inspecția Judiciară a CSM s-a interesat de acest scandal în care a fost implicat șeful Secției penale a Judecătoriei Pitești, posibil în vederea efectuării unor cercetări, dat fiind faptul că în cauză este implicat un magistrat. Judecătorul Gabriel Apostol este magistratul care a stabilit în sarcina Spitalului Județean daunele de 500.000 de euro în dosarul de malpraxis al doctorului Sorin Pletea.
Adriana Gândilă

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii