Web Analytics

Judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, suspendată din magistratură pentru un interviu. Vezi cu ce a deranjat!

de | 15.07.2020 22:22 | Actualitate

    Consiliul Superior al Magistraturii a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, suspendarea din funcţie pentru o perioadă de 6 luni a judecătoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, trimisă în judecată disciplinară pentru declaraţii de presă defăimătoare la adresa unor colegi dar şi a avocaţilor Răzvan Doseanu şi Cristian Domocoş, cel din urmă fostul decan al Baroului Bihor și soț al șefei Tribunalului Bihor. 

Potrivit soluţiei publicate, pe scurt, pe pagina oficială a CSM, judecătoarea a fost sancţionată pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”. Ea are dreptul să o atace cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar contestația suspendă executarea hotărârii.

Vânată de „reţele”

Crina Muntean a fost trimisă în judecată disciplinară de Inspecţia Judiciară ca urmare a unor sesizări făcute de avocaţii Răzvan Doseanu şi Cristian Domocoş după mai multe interviuri pe care judecătoarea le-a acordat anul trecut publicaţiei Newsweek, la scurt timp după ce Inspecţia a decis trimiterea ei în judecată disciplinară pentru alte abateri. Judecătoarea a pus situaţia ei pe seama unei „reţele de interese din justiţia locală”, reactivate, printre altele, cu scopul de a obţine înlăturarea sa din funcţia de judecător de drepturi şi libertăţi.

Citește mai departe pe ebihoreanul.ro, parte a rețelei de știri locale Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Păi am înțeles că judecatoarea este pe drepturi si libertăți, deci un judecător fără multe atribuții. Unul dintre domnii lezati de afirmațiile doamnei judecatoare este deja într-un conflict cu dânsa in alte dosare unde o acuză pe doamnă că este in cârdășie cu procurorii DNA ptr clientela lor.
    Acel domn uită că judecatoarea are dreptul să vorbească, fiind cercetată de superiori, ne fiind in fază de urmărire penală unde nu ar avea voie să facă declarații în presă.
    Iar în concluzie, îmi spune multe acest scandal despre ce se întâmplă în judecatoriile din țară și cum se mănâncă între ei ptr cașcaval.