Web Analytics

Jucăriile din lemn, o modă readusă la viață de Nichiduță

de | 28.08.2019 21:11 | Economie

În trecut, când industria jucăriilor nu era atât de dezvoltată, opțiunile erau ceva mai restrânse. Totuși moda plasticului sau jucăriile fabricate cu costuri mici a schimbat total această tendință. Asta nu înseamnă că cele din lemn au fost uitate. Magazinele de profil, precum este și Nichiduta, mențin stocuri de jucării din lemn pentru că acestea au o mare cerere.

Jucăriile din lemn, mai sigure

Dacă la început jucăriile din plastic păreau să fie mai accesibile, în timp părinții și-au dat seama că sunt și variante mai toxice. În schimb cele din lemn sunt mai sigure. Acestea sunt create astfel încât să reziste la impact, ori când explorează lumea din jurul său cel mic nu realizează că aruncarea jucăriilor înseamnă și stricarea lor. Cele din lemn însă rezistă mai bine oricum.
Același principiu de siguranță atunci când ne jucam cu jucarii din lemn se referă la vopseluri și printuri. Acestea nu conțin substanțe toxice.
Mai simplu înseamnă un stimulent pentru creativitate – poate că unul dintre cele mai puternice argumente legate de jucăriile de lemn ca fiind mai potrivite copiilor se referă la faptul că sunt mai simpliste în design. Asta înseamnă totuși ceva mai bun. Iată și explicația specialiștilor: jucăriile clasice, din plastic, cele moderne, au tot felul de sunete și lumini, elemente ce îi pot întrerupe procesul de gândire, îl distrag și îl fac pe copil să rămână simplu observator, pe lângă sunetele incomode, aproape deranjante.
În schimb, beneficiul jucăriilor din lemn este cel de stimulare a copilului să găsească întrebuințare practică pentru ceea ce foloseşte la joacă. Spre exemplu, la Nichiduta se regăsesc seturi de cuburi colorate cu animale, cu imagini, inclusiv cele care formează un puzzle. Copilul poate construi cu ele și crea tot felul de forme, descoperă noi jocuri și își pune creativitatea la încercare.

Jucăriile din lemn, o modă fără sfârșit

Pare inebuizabilă lista de opțiuni în ceea ce privește jucăriile astfel încât părinții găsesc o dificultate în alegere. Așadar se bazează pe ideea selectivității, ce nu are încă copilul în colecție. În ceea ce privește jucăriile din lemn, acestea par să fie mereu la modă, atemporale și o opțiune educativă. Dacă moda mașinilor electrice trece, nu același lucru se poate spune despre blocurile senzoriale, cuburile cu litere și cifre sau puzzle-urile din lemn.
Rezistente și cu o contribuție clară în ceea ce privește dezvoltarea unor abilități, jucăriile din lemn sunt tot mai mult preferate. Acestea readuc în discuție stilul jucăriilor clasice, consacrate, cele de durată cu care generațiile de părinți actuali au crescut practic. Pentru doritori, Nichiduta pune la dispoziție o gamă largă de astfel de jucării. Acestea se potrivesc vârstelor diverse, începând cu micii exploratori care încep să învețe să țină în mână lucruri, să le prindă, să le arunce. Sunt sigure și potrivite, sunt colorate și îndrăgite de orice copil. Diversitatea de jocuri ce se pot iniția cu aparent simple cuburi din lemn înseamnă și șansa de a învăța ceva nou prin joacă. Colecția de jucării este disponibilă online, în cadrul paginii nichiduta.ro.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii