Web Analytics
scris luni, 09.09.2024

Jocurile Paralimpice: România, locul 61 în clasamentul pe medalii

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au încheiat, duminică seară, cu o ceremonie de închidere de mai bine de două ore pe Stade de France, transmite News.ro.

Jocurile Paralimpice: România, locul 61 în clasamentul pe medalii

Dacă la ceremonia de deschidere portdrapelul României a fost Camelia Ciripan, la închidere purtător de drapel a fost Alexandru Bologa. Ambii au obţinut medalii la Paris. Camelia Ciripan a câştigat bronzul la para-tenis de masă, iar Alexandru Bologa a obţinut aurul paralimpic, la para-judo, categoria -73 kg.

Citește și: Irina Begu a câştigat turneul de la Montreux

În această ediţie paralimpică s-au aliniat la start peste 4.400 de sportivi, România fiind reprezentată de şase sportivi ce au concurat la trei discipline: Para Judo: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki; Para Ciclism/ Eduard Novak şi Theodor Matican; Para Tenis de masă: Camelia Ciripan şi Bobi Simion.

Cu cele două medalii, aurul de la para-judo şi bronzul de la para-tenis de masă, România a încheiat competiţia pe locul 61 în clasamentul pe naţiuni. Pe primul loc a terminat China, cu 94 de medalii de aur, 76 de argint şi 50 de bronz.

Citește și: Suporterii sunt îndemnați să vină îmbrăcaţi în galben la meciul România – Lituania, de luni

Sportivii tricolori revin în ţară luni, la ora 15.50, însoţiţi de delegaţia formată din Ciprian Anton – şef delegaţie, precum şi cu echipa tehnică care a sprijinit sportivii în această competiţie: Gergely Tamaş – antrenor principal para judo, Matican Sorin – antrenor para ciclism, Gheorghe Alexandru Bogdan – antrenor principal para tenis de masă, Gergely Gabor Csaba – sparing partner, Mureşan Narcis-Ovidiu – fizioterapeut, Rusu Mihail –mecanic para ciclism.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...