Web Analytics
scris miercuri, 28.08.2024

Jocurile Paralimpice de la Paris. Cine sunt sportivii care reprezintă România

Paris 2024 dă din nou întâlnire întregii lumi la o a doua ceremonie de deschidere în afara stadioanelor, cea a primei ediţii a Jocurilor Paralimpice de vară din istorie pentru Franţa.

Jocurile Paralimpice de la Paris. Cine sunt sportivii care reprezintă România

Jocurile Paralimpice au loc în perioada 28 august – 8 septembrie, în Paris, Franța. 4.400 de sportivi din întreaga lume vor participa la competiție, la 22 de sporturi. România este reprezentată de şase sportivi, la trei discipline: judo pentru nevăzători: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki; para-ciclism: Eduard Novak şi Theodor Matican; para-tenis de masă: Camelia Ciripan şi Bobi Simion.

Primii care vor intra în competiţie vor fi Camelia Ciripan şi Bobi Simion, joi, de la ora 18:45, în proba de dublu mixt, împotriva perechii japoneze Yuri Tomono şi Koyo Iwabuchi.

Citește și: Sabrina Voinea nu renunță la medalia de la Jocurile Olimpice! A făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian

România a participat pentru prima oară la Jocurile Paralimpice în anul 1972. Următoarele ediții au fost Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012, Rio de Janeiro 2016 și Tokyo 2020. În  total, România a obținut șase medalii în istoria participărilor la Jocurile Paralimpice: una de aur, trei de argint și două de bronz.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...