Web Analytics
scris sâmbătă, 27.07.2024

Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena Williams și Carl Lewis

Legendara Nadia Comăneci a fost una dintre marile surprize ale organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris, ea aflându-se alături de Serena Williams, Rafael Nadal şi Carl Lewis în ambarcaţiunea care a dus torţa olimpică pe Sena, spre Grădinile Tuileries.

Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena Williams și Carl Lewis

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor a fost deschisă de delegaţia Greciei şi a fost încheiată de cea a Franţei. Delegaţia României a defilat şi ea pe Sena. Purtătorii drapelului României au fost soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc.

Punctul de pornire a fost Podul Austerlitz, iar parada a trecut pe lângă catedrala Notre Dame, Luvru şi s-a terminat în Piaţa Trocadero de lângă Turnul Eiffel. Ceremonia a durat aproape patru ore. Spectatorii au avut parte şi de surprize. Prima a fost Lady Gaga. Din faţa spectatorilor nu a lipsit nici Aya Nakamoura. De show-ul oferit de artistă s-au bucurat la maximum şi politicienii. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul Gabriel Attal au distribuit pe conturile lor de socializare momentul artistic. Liderul de la Elysee a ţinut şi un scurt discurs. „Declar deschise Jocurile de la Paris care marchează cea de-a 33-a olimpiadă a Epocii Moderne”.

Citește și: Jocurile Olimpice încep vineri: 10.500 de sportivi se vor înfrunta în peste 300 de probe

Un alt moment aşteptat al serii a fost defilarea cu flacăra olimpică. Torţa a fost purtată de personalităţi marcante, de la atleţi de performanţă la cântăreţi. Rapperul american Snoop Dogg a făcut senzaţie pe străzile din Paris. Spre seară, Zinedine Zidane i-a predat ştafeta ultimului purtător al torței – spaniolul Rafael Nadal. Când toţi credeau că spectacolul se apropie de final, au venit noi surprize. Pe ambarcațiune, alături de Nadal și-au făcut apariția și Nadia Comăneci, Serena Williams și Carl Lewis. “Momente emoţionante şi memorabile“, a scris Nadia în social media, după prezenţa la Paris.

Însă, poate cel mai emoţionant moment al serii a fost apriţia lui Celine Dion. Artista a închis apoteotic ceremonia prin interpretarea piesei „L’hymne à l’amour” a lui Edith Piaf, de la primul etaj al Turnului Eiffel. Este pentru prima dată când cântăreaţa a urcat pe scenă de când a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide. Ceremonia a fost umbrită însă de vremea rea. A plouat torenţial la Paris, însă asta nu a oprit spectacolul.

Citește și: Turneul de tenis de câmp COMESAD BCR OPEN începe luni. Meci demonstrativ cu personalități sportive

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită