Web Analytics
scris joi, 08.08.2024

Jocurile Olimpice. Alina Rotaru, în finală la săritura în lungime

Doar cinci sportivi români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, joi, 8 august, la atletism, gimnastică ritmică, kaiac-canoe şi lupte. Medaliata cu bronz la Mondialele din 2023, Alina Rotaru-Kottmann, va lua startul în marea finală la săritura în lungime.  Annaliese Drăgan, Andreea Ana, Ilie Sprîncean, Oleg Nuță și Alina Rotaru-Kottmann sunt cei cinci sportivi români care participă la competițiile de la Paris astăzi.

Jocurile Olimpice. Alina Rotaru, în finală la săritura în lungime

Annaliese Drăgan a început a 17-a în calificările de la ginastică ritmică, individual compus. La proba cu cerc, prima a zilei, sportiva din România a primit nota 27.200 și ocupa locul 17. Apoi, la proba cu mingea, Annaliese Drăgan a primit nota 30.550 și se clasa pe locul 16. După primele două rotații, românca ocupă locul 22 în calificările de la individual compus. Primele 10 clasate se califică în finală.

Citește și: Ce rentă viageră va primi David Popovici după retragerea din activitate

Sportivii români Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă au câştigat Finala B a probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că s-au clasat pe locul 9 în clasamentul general. Sprîncean şi Nuţă au fost cronometraţi cu timpul de 1 mi 43 sec 80/100, fiind cu doar două sutimi mai rapizi decât francezii Loic Leonard şi Adrian Bart (1:43.82). Canoiştii români au încheiat pe ultimul loc, cinci, în a doua semifinală de joi, ratând accederea în Finala A, cu timpul de 1 min 43 sec 42/100, după ce marţi, în sferturi, au avut un timp net mai bun – 1 min 40 sec 00/100. România nu a mai obţinut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi bronz la 500 metri. Ilie Sprîncean și Oleg Nuță au terminat pe locul al cincilea în semifinala a 2-a la Kaiac-Canoe sprint. Cei doi reprezentanți ai României la această probă au încheiat cursa cu timpul 1:43.42. Canoiştii români au fost depăşiţi pe ultimii zeci de metri de cehii Petr şi Martin Fuksa (1:42.69), astfel că vor evolua în Finala B.

Citește și: JO 2024: Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă de sportiva nord-coreeană Hyo Gyong Choe, joi, în recalificările categoriei 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, a fost dominată de Choe, care s-a impus categoric, cu 11-0.
De la ora 21:00, la atletism, Alina Rotaru-Kottmann va evolua în finală la săritura în lungime.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită